VM: Danmark revet i stykker af den russiske bjørn

Foto: Jan Korsgaard

Rusland – Danmark 10-1 (3-0, 4-1, 3-0)
Hvis nogle danskere havde små forhåbninger om en dansk overraskelse mod de russiske værter, blev de hurtigt skudt helt i sænk. Danskernes onde ånd – udvisningerne – forblev en plage kampen igennem, og allerede efter to og et halvt minut lå pucken nede i det danske mål. Herefter så russerne sig ikke tilbage.

Når Rusland har tur i den, så har de virkelig tur i den. Det måtte danskerne torsdag aften erkende, hvor værterne klædte de danske løver fuldstændig af, og gav en hockeylektion af de helt store.

Efter at være nede med tre mål efter første periode, fik Danmark lidt fornyet håb omkring halvvejs i anden periode, da Nikolaj Ehlers flot fandt Jannik Hansen højt i slottet, som via en russisk stav satte pucken ind bag Columbus Blue Jackets-målmanden Sergei Bobrovski i det russiske mål.

Minuttet senere lidt pucken nede i det danske mål igen, og håbet blev hurtigt skudt i sænk. De danske løver kunne ikke holde stand, og med to flotte scoringer yderligere kunne russerne gå selvtilfredse til pause ved stillingen 7-1.

Tredje periode startede, hvor anden periode sluttede – med danskerne på hælene. Efter fem minutter havde trioen Artemi Panarin, Yevgeni Dadonov og Vadim Shiphachyov flot kombineret sig igennem til et 8-1 og et 9-1-mål.

Herefter holdt danskerne stand, og fik i flere omgange skabt målchancer. Blandt andet en dobbeltchance til Mads Christensen, som godt kunne have fundet vej til netmaskerne på en god dag.

Chicago Blackhawks-stjerneskuddet, Artemi Panarin, lukkede og slukkede festen til 10-1, hvilket var med til at sætte en kedelig rekord for det danske hold. Det er nemlig det største danske nederlag i A-VM-sammenhæng, hvis man ser bort fra det danske 47-0-nederlag i 1949 til Canada og 25-1-nederlaget til Østrig i samme turnering.

Puha, der skal godt nok andre boller på suppen, hvis Danmark skal have en chance mod Letland fredag klokken 19.15.