VM: Canada videre, burde have vundet større over værterne

728 Vm org

Vi får drømmesemifinalen mellem Canada og Rusland på lørdag. Det blev en kendsgerning da Canada ganske som vente sendte værterne fra Tyskland ud af VM. Blot 2-1 blev cifrene, og det var ikke det rigtige billede af opgøret, hvor Canada burde have afgjort tingene tidligt i kampen. Tyskernes keeper Grubauer blev fortjent kåret til bedste spiller, og holdt ene mand tyskerne inde i kampen.

Det var et gevaldigt tryk canadierne lagde i kampens indledning, mod et tysk mandskab der i de første fem minutter havde deres hyr med at holde stand. Chancer var der nok af til Canada, hvor den største tilfaldt O´Reilly, der sendte pucken på stolpen.

Lanxess Arena var fyldt med tyskere, men stemningen var trykket fra starten af. Man fornemmede på de ellers festlige supportere, at nu, var det en af de store der kom på besøg. Respekten var stor både på og uden for isen.

Men som tyskerne kom mere med i perioden, hjalp det også på fansene der livede op. Det bragte flere små chancer til tyskerne med sig, men rigtig farlige blev de ikke i første periode. Den lignede en målløs en af slagsen, men hen mod slutningen lykkedes det Canada at score til 1-0.

Powerplay-spillet svigtede ikke, da Mark Scheifele trykkede pucken fornemt op i kassen, efter assist fra O´Reilly. Scheifele er en rigtig målsluger, og Nikolaj Ehlers daglige holdkammerat fik sat festen i gang.

De midterste tyve minutter lignede meget de første, men med lidt mere frem og tilbage i perioden. Chancer havde tyskerne ingen af overhovedet. Det kunne man ikke sige om canadierne, der havde masser af muligheder foran Grubauer. Den tyske keeper havde rigeligt at se til, men han måtte igen give fortabt til slut i perioden.

Her styrede Jeff Skinner pucken på benskinnen af Grubauer, og Skinner var selv over returen og sendte den lille sorte skive i netmaskerne til 2-0. Tyskerne var overmatchet, og skulle være endog meget heldige med kun at være nede med to, inden de sidste tyve minutter i Køln.

Det var svært at se, hvordan de overmatchede tyskere skulle komme tilbage og fravriste Canada semifinalepladsen. Skulle det lykkedes, så skulle den kæmpe chance som Felix Schutz misbrugte efter fem minutter af tredje periode. Desværre for ham, og hovedparten af de 16653 tilskuere, så sendte han pucken over mål.

Det smagte ellers ikke af at Tyskland kunne komme tilbage i opgøret, og da de endda sendte for mange spillere på isen, kunne Canada afgøre det definitivt. Men det gik ikke helt efter planen, for Yannic Seidenberg blev spillet op til en friløber af Ehrhoff, og han udnyttede den sikkert til reducering. Fræk dribling af Seidenberg, fik canadiernes ankermand Pickard til at falde på halen, og 1-2.

Tyskland nede med et mål og knap syv minutter igen. Lanxess Arena var i ekstase, og man fornemmede pludselig at de troede på det kunne lade sig gøre. Respekten havde været alt for stor, hvilket til tider havde hæmmet de tyske spillere i opgøret.

Tyskerne var dog aldrig i nærheden af en udligning. Canada spillede utrolig klogt i de sidste minutter, og lagde et pres på hjemmeholdet, så de aldrig fik kontrol over pucken. Dermed er Canada i semifinalen, og et ellers flot VM af Tyskland, slutter altså i kvartfinalen.