VM: Canada afgjorde tidligt mod de danske løver og vandt 5-0

© iShoot.dk

Der var ikke rigtig nogen pardon fra Canada i dagens kamp mod Danmark.

Styrkeforholdet kunne aflæses på tabellen, og en uskarp dansk defensiv kombineret med canadisk skarphed i de første 10 minutter betød, at Canada hurtigt var foran 3-0.

Pierre-Luc Dubois, Jared McCann og Jonathan Marchessault scorede målene for favoritterne, der reelt afgjorde kampen tidligt og betød, at begivenhederne i Kosice i aften aldrig blev det store sus.

Måske forståeligt nok, at de sidste 40 minutter virkede som regulær transport for begge mandskaber. Danmark havde ingen realistisk mulighed for at hente point, mens Canada skulle gøre klar til kvartfinalen.

Sam Reinhart scorede både i anden og tredje periode og beseglede slutresultatet mod et dansk hold, der fik bedre styr over markeringer og defensiv, som kampen skred frem.

Der manglede blot en scoring og et lidt mere effektivt powerplay til at krone det, der må kaldes en hæderlig indsats. Oliver Lauridsen fik vist sin gode fysik, og Mikkel Bødker spillede med stor intensitet, og i morgen afsluttes det hele med en kamp mod Slovakiet, hvor et dansk point formentlig vil være nok til at passere Norge og slutte som nummer 11.

Der er med andre ord noget at kæmpe for.