VM-analyse: Sådan kan Danmark og Ehlers fintune holdet i dag

©iShoot.dk

Det holdt hårdt! Det gav en sejr og to point, og så er alle vel glade? Ikke helt.

Der var momenter hvor Danmark spillede på den måde, som Heinz Ehlers gerne vil, og samtidigt så vi hvordan man absolut IKKE skal spille – i hvert fald hvis man har en forhåbning om at skabe et resultat, hvor man kan komme videre fra gruppespillet. Hvad så vi fra Danmark i den første kamp mod Frankrig?

Grundlæggende var offensiven bedre, end den har været længe. Afslutninger fra alle vinkler, og hele 39 skud på mål. Den er første gang i mange år, at man har haft så mange skud på mål. Læg dertil, at Mathias Bau to gange tæt under mål er få centimeter fra at score og at Frederik Storm med sin baghånd der blev reddet af en fransk stav, skud som ikke tæller på denne statistik, da de ikke var inden for målrammen. Den del var absolut godkendt!

Hvor haltede det for Danmark? Defensiven var i store momenter udfordrede af de godt skøjtende franskmænd, som lykkedes med deres hurtige spilvendinger.

Spillet frem i banen gik ofte i stå af, at man ikke fik sendt wingerne afsted med fart på kanterne og måske vigtigst af alt, og det som netop gav spilvendinger den gale vej, man tabte F3 for dybt i offensiv zone, hvilket gav spilvendinger mod, hvor backerne var i undertal.

Hvis det skal blive bedre, så vi nogle helt konkrete ting, der kan pilles ved. Send Frederik Storm ind sammen med Peter Regin og Nicklas Jensen, og samle krudtet med Mikkel Bødker, Lars Eller og lav så et bytte, hvor Nicolai Meyer går ind med de to. I bytte for Meyer skal Nick Olesen så sendes ind til Jesper Jensen og Mathias Bau. Hvilket så giver mulighed for at sende Morten Madsen ind i erfaren fjerdekæde med Julian Jakobsen og Morten Poulsen.  

På målmandsposten bør man lade Sebastian Dahm stå kampen mod Tyskland, for herefter at give Patrick Galbraith kampen mod Storbrittanien. Dahm kender de fleste spillere fra den tyske liga, og ved en del mere om spillerne end Galbraith, upåagtet at de begge har spillet i Tyskland. Og det vendes naturligvis når modstanderen byttes, Galbraith har et særdeles godt kendskab til de britiske spillere, og ved hvem der agerer på hvilken måde.

Lad os se, hvad trænerteamet vælger at gøre.