VM: 9-0! POWERPLAY OG POULSEN LYNEDE MOD BRITERNE

Foto: Jan Korsgaard

Så gik der hul på bylden. På den gode måde. Efter at have overlevet et tidligt boxplay gik det kun den rette vej for Danmark i kampen mod Storbritannien i eftermiddag, og briterne fik en ordentlig lussing – og Danmark leverede powerplay lige efter bogen og vandt en stensikker 9-0-sejr. 

For efter Danmark altså havde overlevet Lars Ellers tidlige udvisning tog briterne to hurtige udvisninger tidligt i kampen – og det startede en regulær dansk kanonade. 

Først lagde samme Eller smart en puck ind til Jesper Jensen, der styrede den ind bag Ben Bowns. Og derefter var der 41 sekunders fem mod fire tilbage. Det var Mikkel Bødker til Mathias Bau, og den lange Bau leverede igen en lækker afslutning op i modsatte hjørne. Nummer 50 fra Danmark har mange flotte facetter i sine afslutninger. 

Tiden var 12:11 minutter, da Nick Olesen fandt Morten Poulsen. Han afsluttede på nærmeste stolpe uden chance for Bowns i den britiske mål. Herlig dansk tid, og et lille koncentrationssvigt i slutningen af første periode og en god redning af Dahm i begyndelsen af anden periode, blev afløst af flere rød-hvide lækkerier. 

Phillip Bruggisser satte et fladt slagskud ind ude fra blå linje til 4-0, og målmand Bowns blev skiftet ud til fordel for Jackson Whistle. Han holdt kun et par minutter, så havde Lars Eller hamret 5-0’eren ind. Den stadig forsvarende Stanley Cup-mester var en klasse eller to over modstanderne i dag.

Nicklas Jensen kom på tavlen to gange. Endelig. Først med et pift ude fra kanten, og kort efter, da han konverterede et kontrastød i samarbejde med Frederik Storm til 7-0. 

Det var nærmest dansk spilrus, og heldigvis var der klasseforskel som håbet. Morten Poulsen scorede sit andet mål, da Jesper Jensen serverede en lækker pasning. 8-0. 

For første gang nogensinde havde Danmark scoret over seks mål i en kamp i den bedste VM-gruppe. 

Tredje periode blev en slags transport. Begge hold var gået på kompromis med udfaldet, og det blev til en enkelt dansk scoring. Den evige arbejdsmand Morten Poulsen blev til hattrick-helt og efter et VM i fjor, hvor han lige nøjagtig ikke kom ind i varmen og fik kampe på hjemmebane. Nu blev han i stedet den første dansker nogensinde til at score tre mål i en og samme kamp ved et A-VM. Det under man Poulsen.