VM 2019: Danmark møder formentlig Storbritannien

Ikke siden 2002 ved det daværende Division I-VM, hvor Danmark rykkede op, har de rød-hvide og Storbritannien spillet en VM-kamp i ishockey. Danmark vandt dengang 5-2 i Dunaujvaros, og det er faktisk også den foreløbig seneste kamp mellem de danske og britiske løver. 

Nu tyder meget på, at Danmark og Storbritannien mødes igen ved det kommende VM i den bedste gruppe, hvor Storbritannien er med for første gang i 25 år. 

Puljerne baseres sædvanen tro på verdensranglisten – med enkelte overflytninger og justeringer oveni – men det ville undre, hvis ikke det ligger fast, at Danmark som 12. seedet ved næste VM ramler ind i briterne der er 16. seedet.

Den ene pulje består af seedet 1-4-5-8-9-12-13 og 16 efter verdensranglisten, og da regnskabet stille og roligt bliver gjort op som nationerne er færdige ved VM i Danmark, ligger det fast, at Danmark tager to pladser og ryger på 12. pladsen på verdensranglisten.

Norge holder fast ved 9. pladsen, mens Frankrig efter 2018-VM er nummer 13, og dermed ligner de to nationer altså også danske modstandere. 

Dog med den lille krølle, at Norge ligger til at blive seedet på linje med Slovakiet, der måske bytter pulje som værtsnation. 

Danmarks pulje som den ser ud lige nu – udelukkende efter seedninger: 

Canada (1), Finland (4/5), Norge (9), Danmark (12), Frankrig (13), Storbritannien (16)

Den anden pulje: 

Rusland (2/3), Tjekkiet (6), Slovakiet (10), Letland (11), Østrig (17), Italien (19)

Vi kan endnu ikke indplacere Sverige, USA, Tyskland og Schweiz, eftersom det endnu ikke ligger fast, hvor de nationer ender på verdensranglisten efter VM i 2018. 

VM i 2019 spilles i Bratislava og Kosice i Slovakiet fra 10.-26. maj.