VM 2018: Verdensmestre med millionunderskud

Foto: Jan Korsgaard

Sverige vandt verdensmesterskabet med en imponerende præstation i Royal Arena, hvor det lykkedes vores naboland at vinde samtlige 10 kampe på stribe, kulminerende med en finalesejr mod Schweiz efter straffeslag. 

Men det var en kostbar triumf for det svenske forbund. Netop fordi svenskerne havde en så stærk besætning på holdet, som det var tilfældet. Sverige spillede med 20 NHL-spillere i truppen, og det koster forsikringspenge. Og dermed fik det svenske forbund et gigantisk underskud. 

Det skriver det svenske site “Idrottens affärer.”

Svenskerne, hvis dyreste NHL-spiller kostede i omegnen af to millioner kroner, tabte syv milloner svenske kroner på VM-turneringen, fortæller forbundets ordførende, Anders Larsson – og det altså på grund af de mange forsikringspenge, der måtte gives ud til truppen. Den guldbonus, svenskerne får fra IIHF og Infront, kunne ikke udligne udgifterne. 

På kort sigt gør det ondt på svenskerne, men på lidt længere sigt giver det måske positiv effekt, betoner Larsson.

– Den her aftale med Infront er urimelig og med en urimelig fordelingsmodel. Vi arbejder på en forandring, over tid må der ske noget. Vi er selvfølgelig skuffede over tabet, men sådan ser fordelingsmodellen ud. Som enkelt nation kan Sverige ikke agere. Spørgsmålet er dog kommet op til overfladen, og på den seneste kongres tog man beslutningen om at kigge på sagen, siger han. 

– Kortsigtet er VM-guld ikke nogen god forretning, men på længere sigt ser det anderledes ud. Vores forhandlingsposition styrkes af fremgang og der bliver større interesse for sporten og bedre mulighed for rekruttering, lyder det fra Anders Larsson.