VM 2018: USA tog snæver sejr i bronzekampen

Foto: Jan korsgaard

Bronzekampene er altid omstridte – om det så er i Metal Ligaen eller ved et VM. Men spilles skal der – efter europæisk tradition – om det tredje medaljesæt og pudsigt nok var det altså Canada og USA, der ramte kampen om tredjepladsen. To nationer, der er vant til, at når man er slået ud, så er man slået ud. 

Der var godt fyldt op i Royal Arena til den på papiret attraktive kamp, der faktisk også indledte turneringen for et par uger siden og lidt til i Jyske Bank Boxen. Dengang vandt USA efter straffeslag, og amerikanerne gentog sejren igen her i eftermiddag i en forestilling, der nu og da var lidt småsløv, men indimellem også vældig underholdende.

Typisk for en bronzekamp, velsagtens. 

Det blev Nashville Predators-manden, Nick Bonino, der spillede bronzen hjem til USA med en sen scoring, da han dybt inde i tredje periode gled ind og passerede den canadiske målmand Curtis McElhinney til 2-1-scoringen, der blev afgørende. 

Godt nok endte det med hele 4-1 til USA, men de to sidste scoringer blev sat ind i det tomme bur, som træner Bill Peters besluttede at efterlade hos Canada allerede 2:35 minutter før kampen var ovre. 

En ellers ganske jævnbyrdig affære, hvor selveste Connor McDavid var skyld i det første mål, da han svipsede en løs puck i egen zone og lod den passere til Chris Kreider, der scorede til 1-0.

På det tidspunkt var der spillet 26 minutter og begge mandskaber havde haft muligheder for at score åbningsmålet. Canadierne udlignede kort før pausen ved Marc-Edouard Vlasic, men det var altså ikke nok for Canada, der på trods af et solidt lineup afsluttede det dårligste VM i en håndfuld år. 

Amerikanerne nåede ikke målet om en guldmedalje, dertil var målmandsspillet og effektiviteten for dårligt i semifinalen mod Sverige. Men Patrick Kane var en oplevelse, og det muntre amerikanske hold, der tydeligvis har følt sig tilpas i Herning, flyver altså hjem med bronzen om halsen.

Det første VM-guld siden 1960 må USA dog stadig vente på. Måske næste år i Slovakiet.