VM 2018: USA knuste Sydkorea i ulige forestilling

- Foto: Bluelinemedia.dk

USA – Sydkorea 13–1 (4-1, 4-0, 5-0)

USA kom bagud med 0-1 efter fem minutters spil, men siden så amerikanerne sig ikke tilbage, da de efterfølgende scorede 13 ubesvarede mål og hentede en knusende sejr på 13-1 over Sydkorea, efter en på alle måder ulige forestilling. Både Patrick Kane og Charlie McAvoy tegnede sig for fem amerikanske points.

Aftenkampen i Jyske Bank Boxen stod mellem USA og et hårdt prøvet sydkoreansk mandskab, der virkeligt er kommet i menneskehænder, siden deres oprykning til det fine selskab. Fire klare nederlag og en målscore på 2-29 taler sit tydelige sprog, om et sydkoreansk mandskab, der langt hen ad vejen har været overmatchet.

Amerikanerne indtog forud for aftenens kamp førstepladsen i gruppe B, med 10 points efter fire kampe. Man havde dog gevaldige problemer med at få skovlen under letterne i går, hvor der skulle overtid til, før de amerikanske spillere kunne række armene i vejret og fejre sejren og to points.

Men der var ikke meget der fungerede for amerikanerne i går, hvor man havde problemer med at finde rytmen i sit eget spil og også så ud til at have det svært overfor den fysiske og lidt uortodokse lettiske stil.

Sydkoreansk håb levede i tre minutter

En udvisning til Johnny ”Hockey” Gaudreau i det fjerde minut gav sydkoreanerne en tidlig power play-mulighed. Sydkorea gik efterfølgende godt til den og fik leveret et stærkt power play, hvor først Sangwong Kim fik testet Scott Daling i det amerikanske mål.

I næste spilsekvens fik Sydkorea lagt et tungt pres på amerikanerne og i sidste ende lykkedes det også at tage føringen, da Jin Hui Ahn tæt under mål lige akkurat fik fart nok i pucken, til at den kunne glide ind over stregen til 0-1. Første sydkoreanske føring ved VM var en realitet.

Der var naturligvis stor glæde at spore, hos det sydkoreanske publikum i Boxen, men det sydkoreanske håb levede desværre kun kort, da Amerikanernes Anders Lee i niende minut udlignede til 1-1 i en situation, hvor han tæt under mål fik slået til pucken to gange i luften, inden den til sidst endte inde bag Matt Dalton i det sydkoreanske mål.

Fra det 12. minut begyndte det for alvor at gå stærkt. Først en udvisning til Sangwook Kim og minuttet efter hele to sydkoreanske udvisninger på samme tid.

Amerikanerne scorede her to mål i spil fem mod tre indenfor 33 sekunder. Det første faldt efter 20 sekunders power play-spil og blev sat ind af Patrick Kane, der fra en spids vinkel fandt plads i nærmeste hjørne, til at bringe amerikanerne på 2-1.

3-1 målet blev sat ind af Charlie McAvoy, der sikkert omsatte en tværpasning fra Patrick Kane til amerikansk tomålsføring.

Samme Charlie McAvoy øgede også til 4-1, da der resterede mindre end et minut af første periode. I situationen formåede Matt Dalton ikke at holde fast i pucken efter et forsøg fra distancen og det var derfor en let sag for McAvoy, at slå den løse puck i nettet. 4-1 forud for anden periode.

Den amerikanske massakre fortsatte

Anden periode skulle vise sig, at blive én lang amerikansk opvisning – først og fremmest i power play-spillet, hvor Patrick Kane ved flere lejligheder fik mulighed for, at vise sin flamboyante stil frem over for en flok efterhånden mere og mere melankolske sydkoreanere.

Amerikanerne scorede således også fire gange i anden periode, hvor det første mål dog blev sat ind i undertal, mens Sonny Milano afsonede 2+2 minutter for en høj stav. Sydkoreanerne spillede med al for stor afstand mellem sine spillere i overtallet, som derfor gik for langsomt.

Dette var Derek Ryan ikke sen til at udnytte, da han opsnappede pucken og tog den direkte vej ned mod Matt Dalton, der flot blev passeret, da Ryan sendte skiven utageligt op i fjerneste hjørne.

Netop som Sydkorea blev fuldtallige var den gal igen, da Blake Coleman tæt under mål var først over en returpuck fra Dalton, som sikkert blev sendt i nettet til 6-1. Sydkoreanerne valgte nu at skifte målmand. Ud gik Matt Dalton og ind kom Sungje Park.

Park fik en varm velkomst i målet, da Sanghoon Shin efter otte minutter tog en udvisning og atter sendte amerikanerne i overtal. Efterfølgende skulle Patrick Kane blot bruge otte sekunders power play, før han havde øget den amerikanske føring til 7-1. Forsøget fra den amerikanske kaptajn blev rettet af undervejs og Park, der ikke en gang havde været på isen i halvandet minut, var derfor chanceløs i målet.

Yderligere to sydkoreanske udvisninger indenfor 22 sekunder gav igen amerikanerne chancen i power play og efter mindre end et minut stod der 8-1. Patrick Kane blev noteret for sit fjerde point i kampen, da han aissisterede på på Cam Atkinsons scoring. 8-1 efter anden periode, amerikanerne førte skudstatistikken med hele 46-11.

Total magtdemonstration i tredje periode

Der skulle gå fem minutter af tredje periode, før amerikanerne igen kom på tavlen. Det var her Tage Thompson, der fra en position bag mål, fik sneget pucken ind ved nærmeste stolpe til 9-1. Lidet imponerende målmandsspil af Sungje Park ved den lejlighed.

Et minut senere blev det også 10-1 til amerikanerne, da Cam Atkinson tog sagen i egen hånd og satte et håndledsskud ind fra en position midt i slottet. McAvoy og Kane lagde op til scoringen og stod nu begge noteret for fem points i kampen.

Målet til 11-1 kom i kølvandet på en sydkoreansk udvisning. Neal Pionk udnyttede, at sydkoreanerne ikke var nået på plads i egen zone og bragede et smæld af et slagskud ind bag den sagesløse keeper. Amerikanerne var for længst holdt op med at tage den obligatoriske tur hen langs egen bænk efter scoringerne.

Små tre minutter senere blev det 12-1, da Alex Debrincat forsøgte sig fra distancen og Derek Ryan fulgte op tæt under mål og fik sendt pucken i nettet. Scoringen blev dog sat ind med skøjten, men efter en videogennemgang valgte dommerne alligevel at godkende målet.

Sidste mål blev sat ind godt et minut før slutsignalet, da Sonny Milano afsluttede et hurtigt gennemspillet angreb og sendte pucken ind under den sydkoreanske keeper til 13-1.

En på alle måder ulige forestilling var ovre og sydkoreanerne må siges at have fået nogle dybe ridser i lakken, forud for morgendagens opgør mod Danmark. Man tabte i dag skudstatistikken med 57-13 og har efter aftenens kamp en målscore på 3-42 efter fem kampe.