VM 2018: Tyskerne sejrede på disciplin og effektivitet

- Foto: Bluelinemedia.dk

Tyskland – Sydkorea 6–1 (1-0, 3-0, 2-1)

Tyskland sikrede sig onsdag eftermiddag en ventet sejr på 6-1 over Sydkorea. Gennem kampen var der i sær forskel på disciplinen og power play-effektiviteten de to hold imellem. Der var da heller aldrig rigtigt tvivl om udfaldet af kampen, hvor den tyske stjerne, Leon Draisaitl, fik markeret sig med et mål og to assists.

Tyskland – Sydkorea var på programmet ved eftermiddagens opgør i Herning, hvor tyskerne var storfavoritter til, at hente turneringens første sejr mod et sydkoreansk mandskab, som har været fuldstændigt chanceløse ved deres hidtidige optrædener i turneringen.

Tyskland var rigtigt tæt på mod både Danmark og Norge tidligt i turneringen, mens man som ventet var overmatchet mod de stærke amerikanere i kamp tre. Sydkoreanerne har haft det ualmindeligt svært hidtil i turneringen, hvor tre klare nederlag har resulteret i en negativ målscore på hele 1-23.

Kigger man lidt frem i turneringen efter dagens opgør, så mangler tyskerne kun kampe mod Letland, Finland og Canada. Så der venter bestemt ikke Tyskland et nemt slutprogram, i jagten på den vitale fjerdeplads.

Derfor var en sejr over Sydkorea onsdag eftermiddag da også en simpel nødvendighed. I jagten på en sejr havde den tyske træner Marco Sturm rystet posen og sat superstjernen Leon Draisaitl i kæde med Dominik Kahun og Yasin Ehliz.

Power play-effektivitet sikrede tysk føring

Efter en chancefattig og jævnbyrdig indledning på kampen begyndte der efterhånden at tegne sig et billede, som man rundede fem spillede minutter. Tyskerne fik nu skabt og produceret mest og fik da også ved et par lejligheder lagt pucken på mål, uden at dette dog forvoldte Matt Dalton alvorlige problemer i det sydkoreanske mål.

Tyskernes Jonas Muller blev i det niende minut ramt af et drøn af en tacking, da sydkoreanernes stærke kaptajn Woosang Park, ramte tyskeren som et godstog bag det tyske mål. En hård men ren tackling, der kandiderede kraftigt til turneringens hidtil bedste hit i Herning.

Selvom tyskerne var klart mest på pucken, så var det egentligt begrænset hvad man fik skabt af chancer, indtil man fik kampens første chance i power play, da Woosang Park efter 10 minutter måtte til afkøling for en cross-checking.

Her behøvede Leon Draisaitl således ikke mere end syv sekunder, før han havde bragt tyskerne i front med 1-0. Afslutningen, der faldt fra midten af faceoff-cirklen, blev dog rettet af hele to gange undervejs og Dalton i Sydkoreas mål var derfor fuldstændigt chanceløs. Et ikke helt uheldigt mål fra den tyske stjernes stav.

Tyskerne genererede yderligere momentum efter scoringen og godt hjulpet på vej af endnu et power play efter 16 minutter, så blev afslutningerne mod Matt Daltons mål flere. Men keeperen stod distancen og stillingen var dermed fortsat 1-0 forud for den første periodepause.

Manglende disciplin og sløjt forsvarsspil kostede for Sydkorea

Sydkorea fik sendt en spiller for meget på isen mod slutningen af første periode og tyskerne startede dermed anden periode i overtal. Her gik det igen stærkt for det tyske power play, der havde lynet blot 41 sekunder inde i perioden. Det var Yasin Ehliz, der var først over en løs puck, som blev skovlet ind bag Dalton til tysk føring på 2-0.

Generelt tog Sydkorea for mange udvisninger og disciplinen var igen et tema, da Tyskland øgede til 3-0 efter ni minutter.

Der var godt nok ikke tale om et power play-mål her, men scoringen faldt lige efter, at sydkoreanerne var blevet fuldtallige og asiaterne havde således ikke nået at få sig organiseret ordentligt. At Dalton i målet så samtidigt havde mistet sin stav, ja det gjorde selvsagt ikke situationen bedre for sydkoreanerne. Målet blev denne gang sat ind af Patrick Hager, der bragede et slagskud ind fra blue line.

Den lille ihærdige og glade enklave af sydkoreanske fans måtte også se deres nationalhelte komme bagud med fire, da der var spillet et kvarter. Deres medbragte gong gong synes altså at lyde forgæves, da Frederik Tiffels udnyttede, at sydkoreanerne ikke fik clearet pucken foran mål, efter at Marc Michaelis havde smidt skiven ind mellem venner og fjender foran Daltons mål. 4-0 efter lidt sløset forsvarsspil og det så nu for alvor svært ud for Sydkorea.

Sydkoreanerne kom på tavlen i rodet tredje periode

Glimrende start af sydkoreanerne i tredje periode, hvor man flere gange tvang Treutle ud i gode redninger. Man kørte ganske godt på og fik lagt et godt pres på den tyske defensiv.

Godt hjulpet på vej af en tysk udvisning efter et par minutter, så førte man da også skudstatistikken et godt stykke hen ad vejen i tredje periode. Tyskerne tilkom dog en rigtigt stor mulighed, netop som de blev fuldtallige, da man slap af sted i en tre mod en-situation, som dog blev misbrugt.

Ni minutter inde i perioden måtte Matt Dalton igen fiske pucken ud af nettet, da tyskerne havde bragt sig på 5-0. Det var her Yasin Ehliz, der fik serveret pucken på et sølvfad lige foran mål, hvorfra han let passerede Dalton i målet. Fint oplæg af Dominik Kahun ved den lejlighed.

Midtvejs i perioden var der en mindre meningsudveksling mellem Michael Swift og Korbinian Holzer midt på isen, tingene nåede dog ikke at udvikle sig mellem de to, da dommerne lagde sig imellem. Situationen endte dog med, at Tyskland kom i power play. Et power play, som tyskerne dog ikke formåede at udnytte.

Det gjorde man til gengæld efter 12 minutter, da Brock Radunske sad ude for en roughing. 20 sekunders overtalsspil var alt hvad tyskerne her behøvede, før Yannic Seidenberg havde bragt tyskerne på 6-0. Seidenbergs skud ramte en sydkoreansk stav undervejs og snød derfor Dalton fuldstændigt.

Den sydkoreanske enklave i Jyske Bank Boxen fik lidt at lune sig på mod kampens slutning, hvor man efter kun tre sekunders power play-spil fik reduceret til 6-1. Straks efter en faceoff sendte Jin Hui Ahn pucken ind foran mål og her fik Brock Radunsk sendt den ind under Treutle og den sydkoreanske gong gong kunne lyde flittigt fra tribunerne.