VM 2018: Tjekkiet slog Slovakiet i derby-drama

Foto: Royal Arena og 3XN

Royal Arena var fyldt til bristepunktet. 12.490 tilskuere var mødt op til rivalopgøret mellem Tjekkiet og Slovakiet, og tribunerne badede simpelthen i et festligt blå-hvidt menneskehav. Tjekkerne tog sejren over sin notoriske lillebror, men de hårdt kæmpende slovakker gav kamp til stregen.

Slovakiet bragte sig nemlig foran små otte minutter inde i kampen, hvor Michal Kristof i powerplay kunne styre et slagskud fra kaptajn, Andrej Sekera, i kassen. 

I anden periode kom tjekkerne brusende ud og satte en udligning i kassen efter et enkelt minuts spil, hvor Dominik Kubalik kunne skære ind foran mål og passere Marek Ciliak i det slovakiske mål.

Kort efter fik Slovakiet endnu et powerplay, som igen blev udnyttet, og igen var kaptajn Andrej Sekera medvirkende, da han fra blå linje med et solidt håndledsskud fik pucken ind i det tjekkiske bur. Scoringen var i øvrigt den første siden marts 2017 for slovakken, som til dagligt slår sine folder i Edmonton Oilers.

Tjekkiet dominerede kampen og pressede på for en udligning. I en 6 mod 5 satsning til allersidst i kampen lykkedes det så. For med bare 9 sekunder tilbage strøg det 19-årige stjernefrø Martin Necas gennem det slovakiske forsvar og kunne fra en spids vinkel passere den slovakiske keeper, som ikke så helt uskyldig ud i situationen. 

Kampen gik i overtime og her var tjekkerne skarpest. To minutter inde fulgte St Louis-forwarden Dimitri Jaskin op på sin egen retur og sikrede Tjekkiet to point i en flot kulisse, som i den grad var et hockey-VM værdigt.