VM 2018: Tavares vil ikke udelukke deltagelse

Foto: Bridget Samuels

Umiddelbart er chancerne for, at han dukker op til VM i Danmark nok ikke store, men New York Islanders-stjernen John Tavares vil ikke udelukke, at han kunne finde på at spille VM for Canada.

27-årige Tavares’ kontrakt løber ud efter denne sæson, og det plejer at betyde, at VM er et no-go før fremtiden er på plads. New York Islanders kommer ikke med i NHL-slutspillet, og selvom John Tavares endnu ikke har skrevet under på en ny kæmpekontrakt, vil han ikke udelukke, at det åbner muligheden for at spille VM i Danmark.

– Jeg har ikke nogen kontrakt for næste sæson, så jeg må finde ud af, hvad der er det rigtige at gøre. Jeg har altid elsket at spille for mit land. Det er skuffende ikke at være i slutspillet, men nogle gange giver det dig en chance for – hvis omstændighederne er rigtige – at forlænge sæsonen og slutte godt af, siger John Tavares til Newsday.

Den canadiske stjerne har lavet 33 mål og 46 assists i 77 kampe for New York Islanders i denne sæson. Det er uvist, om hans fremtid ligger i klubben, hvor han har spillet i hele sin NHL-karriere. John Tavares har spillet VM tre gange tidligere, men har aldrig prøvet at vinde verdensmesterskabet.

Tavares var med til at vinde OL-guld med Canada i 2014, men her pådrog han sig en knæskade, som afsluttede hans sæson. Den oplevelse spiller måske ind i superstjernens VM-overvejelser.

– Der er to sider af sagen. Du spiller en fysisk sport og mange ting kan ske. På samme tid, så vil du som ishockeyspiller gerne spille, og det er specielt at spille for dit land, siger John Tavares.

VM i Danmark begynder 4. maj, og Canada er i gruppe med Danmark og spiller gruppekampe i Jyske Bank Boxen i Herning.