VM 2018: Sverige slog Frankrig i fysisk kamp

Sverige – Frankrig (2-0, 1-0, 1-0)  4-0

De forsvarende verdensmestre fra Sverige skulle på jagt efter den tredje sejr, da det i de to første kampe var blevet til sejr på 5-0 mod Hviderusland og 3-2 mod Tjekkiet. Frankrig var modstanderen og de kom med en stærk 6-2 sejr over Hviderusland i seneste kamp, efter de måtte se sig slået 0-7 mod Rusland i deres åbningskamp.

Lynscoring af Sverige

De sidste tilskuere var lige ved at sætte sig tilrette i Royal Arena, da Sverige kom på 1-0. Rickard Rakell leverede lynscoringen, som faldt allerede efter 24 sekunder og sendte Frankrig ud på en næste umulig opgave. Svenskerne var storfavoritter inden kampen og med den hurtige scoring fik Frankrig aldrig fodfæste i første periode. Tempoet gav også problemer for Frankrig, som i de første 20 minutter fik fire udvisninger.

Det første powerplay til Sverige kom efter 4 minutter, da Floran Douay fik 2 minutter for en High Sticking. Det udnyttede svensker straks med en flot pasning ind foran mål af Elias Pettersson, der fandt en helt blank Mikael Backlund, som blot skulle sætte bladet på til 2-0. Trodse de mange udvisninger formåede Frankrig at holde stand perioden ud og skøjtede til pause med stillingen 2-0.

Frankrig bedre med i anden periode

De hvidblusede franskmænd kom meget bedre med i anden periode. Så godt at de var tæt på at reducere efter et par minutter, men kvaliteten i afslutningen manglede lige det sidste. Da svenskerne kom på 3-0 efter 27:51 blev de franske sind for alvor sat i kog. Hvad der lignede en klar svensk udvisning blev ikke fløjtet, hvorefter Sverige kunne føre pucken frem i angrebszonen. Her var Oliver Ekman-Larsson iskold med en afslutning trukket helt op i modsatte målhjørne til stor jubel for de fremmødte svenske fans.

Det resterende af perioden blev lidt af en åben slagudveksling uden mål i nogen ender.

Hård fight de sidste 20 minutter

Med det svære udgangspunkt for Frankrig og en sikker sejr i vente for Sverige, blev det ikke de tekniske lækkerier og flotte spil, som var desserten på aftenens sidste 3-rettes menu. Sverige kunne mere men blev generet af det fysiske franske spil, mens Frankrig fik holdt svenskerne fra de helt store chancer.

Lige som det så ud til at Frankrig kunne holde svenskerne fra at score i tredje periode, fik de tildelt endnu en udvisning. Elias Pettersson udnyttede chancen og hamrende gummiskiven i netmaskerne til 4-0 med 4 minutter tilbage af kampen. Det blev kampens sidste mål og Sverige klatrede op på siden af Rusland i toppen af Gruppe A med 9 point.