VM 2018: Sverige får stærk NHL-trio med

Foto: Jan Korsgaard

De forsvarende verdensmestre fra Sverige er kommet perfekt fra land ved VM i Danmark med fire sejre i fire kampe. Tre Kronor skal i de kommende kampe op mod blandt andre Rusland i kampen om at sikre sig gruppesejren, og her bliver de blå-gule forstærket.

Det er nemlig lykkedes svenskerne at lokke en stærk trio fra Nashville Predators hjem, efter at klubben torsdag blev slået ud af NHL-slutspillet af Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets.

Backen Mattias Ekholm og de to forwardprofiler Filip Forsberg og Viktor Arvidsson tilslutter sig den svenske VM-trup, fortæller SVT Sport.

De tre spillere har alle gjort det forrygende i denne sæson, og de var blandt Nashvilles bedste i slutspillet. 27-årige Mattias Ekholm lavede 34 point i grundspillet og otte point i slutspillet. 25-årige Viktor Arvidsson lavede for anden sæson i træk 61 point i grundspillet og fulgte det op med ni slutspilspoint.

23-årige Filip Forsberg har i de seneste år været en af de bedste unge spillere i NHL, og i denne sæson lavede han 64 point i 67 grundspilskampe og hele 16 point i 13 slutspilsoptrædener.

Mattias Ekholm og Filip Forsberg har begge spillet VM tidligere, mens turneringen i Danmark bliver Viktor Arvidssons første.