VM 2018: Svenske stjerner minder om Sedin-brødre

Foto: Bridget Samuels

Sverige vandt lørdag 3-2 over Tjekkiet i Royal Arena og tog dermed sin anden sejr ved VM.

Sejren blev sikret på tre scoringer fra tre forskellige angribere i svenskernes førstekæde. Rickard Rakell (Anaheim Ducks), Mattias Janmark (Dallas Stars) og Mika Zibanejad (New York Rangers) slog alle til. Rakell og Janmark havde desuden assister på hinandens mål.

De samme tre spillere scorede også i åbningskampen mod Hviderusland.

Særligt de to Tre Kronor-stjerner Rakell og Janmark er havnet i en fin og ærefuld sammenligning med to svenske legender, der netop har lagt skøjterne på hylden.

– De finder hinanden så godt. Jeg tænker Sedin-brødrene på den måde, de spiller pucken til hinanden, sagde den svenske Viasat-ekspert Rickard Wallin, der er tidligere svensk landsholdsprofil, ifølge Aftonbladet.

Henrik og Daniel Sedin stoppede karrieren, da deres NHL-hold, Vancouver Canucks, gik på sommerferie efter denne sæsons grundspil.

Tredje scoring blev sat af Mika Zibanejad. Han var vældigt tilfreds med sin og kædekammeraternes start på turneringen.

– Det er sjovt at bidrage. Derfor vi er her. Jeg ved ikke, om man kan forvente et mål fra os alle tre i hver kamp. Men det er fedt, at vi har fået den her start. Det ser godt ud indtil nu, fortalte han til Aftonbladet efter sejren.

Zibanejads scoring blev i øvrigt til efter forarbejde af Rakell. En scoring, hvor pucken blev sat op i nærmeste kryds med baghånden.

Den svenske supertrio fra NHL kan fortsætte arbejdet mandag klokken 20.15, når Frankrig står på den anden side af midterlinjen til holdenes tredje kamp ved VM.