VM 2018: Svensk hockeylektion til Østrig

Foto: Jan Korsgaard

Sverige – Østrig 7-0 (2-0, 3-0, 2-0)

En blå-gul Royal Arena dannede rammen om Østrigs møde med stormagten Sverige i gruppe A onsdag aften.

Østrig allerede med et point fra overtids nederlaget til Schweiz tidligere i turneringen, i aften var der dog lange udsigter til point på kontoen, Svenskerne var som forventet alt dominerende.

Østrig indledte kampen positivt og de få angreb de havde blev afsluttet hurtigt ofte med fire mand bag pucken.

Svenskerne havde dog fra start af kampen fat i pucken i stor stil og dikterede kampen, og David Madlener i Østrigs mål måtte tidligt diske op med redninger fra øverste hylde.

Et powerplay midtvejs i perioden til Sverige, var det der skulle til for de blå-gule til at få skudt hul på Østrigs defensiv.

Adrian Kempe kunne simpelt trampe ind i slottet med pucken og sætte gummiskiven op i hjørnet bag en prisgivet Madlener til 1-0 for Sverige.

Svenskerne havde i flere omgange østrigerne på hælene i egen zone, hvor de fem østrigske spillere syrede helt til i mens svenskerne fik skiftet løbene.

Med lidt mere effektivitet havde svenskerne også udnyttet nogle af de store chancer som opstod men alt kredit til Madlener, østrigernes hårdt arbejdende keeper.

Med knap tre minutter igen af første periode strøg Richard Rakell og Mattias Janmark afsted i en to-mod-en situation som sidstnævnte omsatte til mål efter en yderst elegant dribling og pasning af Rakell.

2-0 til Sverige og en skudstatistik på 14-4 i svensk favør tegnede det retmæssige billede af første periode.

Den sidste tro Østrig måtte have haft på at de kunne få noget ud af kampen forsvandt to minutter inde i anden periode da Richard Rakell satte sidste stav på 3-0 målet tæt under mål på en pasning fra Mika Zibanejad.

De efterhånden modløse østrigere fik for et par minutter genvundet lidt troen på tingene og kom frem til et par løse chancer men midtvejs i anden periode blev der så for alvor slukket for kontakten.

Igen var det Richard Rakell som på egen hånd fik scoret for Sverige. 4-0.

Knap var pucken givet op før Gustav Nyqvist tæt under mål kunne vente en stakkels David Mandlener ud og sætte pucken op i nettaget, 5-0 til storfavoritterne og timeout Østrig.

Timeouten fik sat en prop i badekaret for Østrig og det lykkedes at holde svenskeren fra yderligere scoringer i anden periode, selvom det i flere omgange brændte på omkring Madleners mål.

Svensk føring på 5-0 og en suveræn dominans på skudstatistikken 30-10.

Kampbilledet i tredje periode var en kopi af de første to perioder, Sverige med meget tid i den østrigske zone og det var tydeligt at svenskerne nu fokuserede på at lave den ekstra pasning og det flottere mål.

Flot mål kom der syv minutter inde i perioden da Mika Zibanejad helt eminent tog pucken med sig i mellem egne ben og i samme bevægelse driblede forbi en sagesløs østrigsk back for til sidste at sætte pucken i nettet med en kølig baghånds afslutning til 6-0.

På dette tidspunkt var intensiteten for længst forduftet og kampen havde utrolig få spilstop.

Og i mens kampen fandt sin afslutning holdt de mange østrigske fans en fest med kædedans og sang på trods af det store og klare nederlag. Kædedansen forplantede sig fra det østrigske fanafsnit til det svenske, begge fangrupperinger i skøn forening – Det er ishockey VM når det er bedst!

I mens fællesdansen forplantede sig på tilskuerpladserne gjorde Sverige det til 7-0 ved Magnus Paajarvi.

Kampen endte med 7-0 efter en svensk hockeylektion.