VM 2018: Stjernefrø scorede første mål for Sverige

Elias Petterson er fremtidens mand på det svenske landshold og i NHL.

Den blot 19-årige angriber blev i 2017 snuppet af Vancouver Canucks i første runde af NHL-draften. Mandag aften skrev han så endnu et kapitel i historiefortællingen.

Den unge svensker slog til med sit første mål for Tre Kronor i VM-kampen i Royal Arena mod Frankrig. Med lidt over fire minutter tilbage af opgøret sendte han et fikst håndledsskud af sted, og pucken gik direkte i netmaskerne til slutresultatet 4-0.

Tidligere i kampen assisterede han desuden på kaptajn Mikael Backlunds 2-0-mål. Elias Petterssons første assist.

Debutmålet kom efter flere kampe, hvor det svenske stjernefrø er gået målløs – og pointløs – fra isen.

– Det hjælper klart, at jeg nu har fået scoret. Nu har jeg både mål og assist. Det er skønt. Så kan jeg slippe den del, lød det fra Elias Pettersson.

– Jeg er klar over, at der altid er pres på mig. Men jeg forsøger ikke at tænke på, hvad folk forventer af mig. Jeg prøver bare at gøre det så godt som muligt i hvert skifte og hjælpe holdet til sejr.

Den 29-årige svenske kaptajn Mikael Backlund, der spiller for NHL-holdet Calgary Flames, er glad for at have fået Elias Pettersson på holdet.

– Det er hans første sæson her på landsholdet, og han har en stor fremtid i NHL. Han er en sjov person og spiller godt. Kæmper indtil videre godt ved VM, roste han og så frem til VM-hviledag.

– I morgen skal vi tage lidt fri og nyde solen. Have det godt.

En anden NHL-stjerne, Oliver Ekman-Larsson, havde også roser til sin unge holdkammerat efter sejren over Frankrig.

– Elias er en spiller, som skal lave point, og det var godt for ham at få sat målet i aften. Han har et fantastisk skud og er en dygtig spiller, lød ordene.