VM 2018: Smal slovakisk sejr over Frankrig

Slovakiet – Frankrig 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Vigtig match i mellem Slovakiet og Frankrig torsdag eftermiddag i Royal Arena. Vinderen ville stå med rigtig fine kort på hånden i forhold til i sidste ende at kunne kvalificere sig til en kvartfinale.

Kampen blev indledt med intenst nærkampbaseret hockey som slovakkerne slap bedst fra fem minutter inde i perioden.

I en spilvending som i sidste ende endte ud med en to-mod-en situation, var det David Bondra som havde sidste stav på pucken, der blev sendt helt op i nettaget uden chance for Florian Hardy i den franske kasse.

Slovakkerne dikterede efter målet kampen og kun i få momenter så man franskmændenes offensive evner.

De i dagens anledning hvidklædte franskmænd gjorde heller ikke livet lettere for sig selv med først en to minutters udvisning og hen i mod slutningen af perioden en to plus to minutters for høj stav.

Slovakiet formåede dog ikke at kapitalisere på mulighederne og kun meget få gange fik det slovakiske powerplay for alvor bragt Frankrig på hælene.

Frankrig overlevede dog begge boxplays og kunne “nøjes” med at være nede med 1-0 efter første periode.

Til anden periode, som slovakkerne indledte med lyn og torden.

Frankrig blev trykket helt ned i egen zone og allerede efter to minutters spil var David Buc klar foran mål til at fange en retur fra Florian Hardy, 2-0 og en skrækkelig indledning for Frankrig.

Kort efter fik Frankrig muligheden i overtal, og her fik franskmændene virkelig løftet deres spil.

Flere gode pasningssekvenser hvor det kun var marginaler for at det kunne blive til mål, det lykkedes dog ikke og slovakkerne slap med skrækken.

Franskmændene havde indtil nu i kampen været halvsløje i fem mod fem men lidt over midtvejs i anden periode var det som om de fandt nøglen til at skabt mere frem af banen.

I hvert fald lykkedes det for Frankrig at reducere til 2-1 ved Valentin Claireaux som blev sat op i slottet, og halvpresset fik sendt et skud under armen på Marek Ciliak, som ikke var helt uden chance i den situation.

Kampen låste sig lidt efter målet, med en del nærkampe i midtzonen. Det blev ikke til mere for det i hold i anden periode og dermed en snæver føring for Slovakiet.

Tredje periode blev en mere ligeværdig periode, hvor Frankrig bed fra sig og udnyttede at Slovakiet indledningsvis pakkede sig og i højere grad spillede på kontra.

Marek Ciliak storspillede og sørgede for at Slovakiet kunne gå ind til afslutningen af kampen med en føring. Faktisk kom Slovakiet på 3-1 med et par minutter igen, men målet blev tilbage efter Frankrig tog en Challenge.

Det var dog kortfristet for franskmændene der satsede med målmanden ude og 6 spillere på isen.

Michal Cajkovsky var manden med 3-1 målet som også endegyldig slukkede det franske håb om en kvartfinale og samtidig giver Slovakiet rigtig gode kort på hånden.