VM 2018: Siger Columbus nej til Bjorkstrand mellem linjerne?

Kommer Oliver Bjorkstrand hjem til VM? Det er et af de store spørgsmål i ishockey-Danmark for øjeblikket. Og et officielt Columbus Blue Jackets-Tweet fortæller med stor sandsynlighed nu, at Blue Jackets ikke vil sende Bjorkstrand til VM i Herning og København.

I hvert fald har Blue Jackets General Manager Jarmo Kekalainen nu frigivet de navne, organisationen sender til VM. Her er Oliver Bjorkstrand ikke inkluderet. 

Betyder det noget, når nu Bjorkstrands entry-level kontrakt er udløbet og han i princippet kan skifte til en anden klub i NHL?

Ja, for Oliver Bjorkstrand er såkaldt “restricted free agent”, hvilket betyder, at Columbus – hvis ikke klubben selv slår til og tilbyder Bjorkstrand ny kontrakt – i princippet har ret til at matche ethvert kontrakttilbud, der måtte komme udefra og beholde Oliver Bjorkstrand.

Selv om Bjorkstrands kontrakt er “udløbende” er der altså stadig en snor mellem parterne, og derfor kunne Bjorkstrands manglende navn på listen sagtens indikere, at herningenseren ikke spiller i sin hjemby i de kommende uger.

Til gengæld får Finland forstærkning af Markus Nuutivara (back), mens Dean Kukan tørner ud for Schweiz. Ryan Murray spiller for Canada og det samme gør den bomstærke rookie Pierre-Luc Dubois. 

Cam Atkinson er klar til at spille for USA. 

Frankrig får fornøjelsen af 18-årige Alexandre Texier, der i denne sæson har spillet i Finland, mens AHL-målmanden Matiss Kivlenieks er frigivet til at spille for Letland.