VM 2018: Schweiz sejrede sikkert

Schweiz – Hviderusland 5-2 (2-2, 1-0, 2-0)

En større bombe sprang igår i den hviderussiske lejr, da cheftræner Dave Lewis blev fyret med øjeblikkelig virkning, efter tre kampe som på ingen måde havde levet op til forventingerne fra det hviderussisk ishockey forbund, særligt må nederlaget til Frankrig have gjort ondt.

I stedet for Lewis var det hans assistent Pushkov som stod i spidsen for Hviderusland da de i dagens første kamp i Royal Arena mødte Schweiz. 

Favoritværdigheden måtte uden tvivl placeres på de schweiziske spillere og den levede de op til allerede efter et par minutters spil da Joel Vermin bragte alpelandet foran. 

Der skulle dog ikke gå mange minutter før hviderusserne var på omgangshøjde, Geoff Platt var manden med udligningen der kom efter en pasning bag fra mål, med Platt placeret i slottet.

Efter målet var det hviderusserne der var oven på og de kunne midtvejs i perioden også tage føringen efter en to-mod-en situation hvor Aleksander Pavlovich var over returpucken som Reto Berra måske burde have afværget i første omgang.

Bedst som det så ud til at det skulle være de undertippede østeuropæere der skulle gå til pausen med en føring slog NHL-duoen Andrighetto/Meier til og sendte Schweiz på 2-2. Timo Meier netop fløjet ind fra San José nøjagtig som Danmarks Mikkel Bødler og Jannik Hansen.

Til anden periode som blev en mere fysisk betonet periode hvor der flere gange opstod små skamysler spillerne i mellem.

Begge hold havde deres momenter i offensiv zone men de to holds keepere spillede solidt i denne periode af kampen. 

Schweiz havde dog fået smag for de sene scoringer og endnu engang slog de til kort før  pausen da Joel Vermin slog en returpuck i nettet med kun 14 sekunder tilbage på uret. En mavepuster til Hviderusland.

Den sene scoring fra anden periode så ud til at have trukket en hel del energi ud af de hviderussiske spillere, schweizerne sad i hvert fald på kampen i tredje periode og allerede efter to minutter stod det 4-2 ved Enzo Corvi.

Fire minutter senere var den gal igen i den hviderussiske forsvar. Schweiz med powerplay og Timo Meier med en afslutning i et halvtomt mål efter en retur. 5-2 lignede en tidlig afgørelse.

I forbindelse med målet tog Hviderusland en challenge men uden held.

Schweiz kørte kampen sikkert hjem derfra og kun sporadisk så man den hviderussiske offensiv udfordre schweizerens defensiv.

Med sejren ligger Schweiz nu med 12 points for fire kampe og ligner en sikker deltager i kvartfinalerne i mens Hviderusland ligger sidst med 0 points for fire kampe.