VM 2018: Schweiz modstår pres og holder nullet

Slovakiet-Schweiz 0-2 (0-1, 0-1, 0-0): De to mandskaber i Gruppe A stod over for hinanden i den tredje søndagskamp i Royal Arena. Slovakiet i jagt på sin første sejr ved VM, mens Schweiz skulle forsøge at tage anden sejr i streg.

Det blev det officielle udehold – Schweiz – der løb med sejren. Det holdt dog hårdt. Slovakiet lagde tungt pres ind i tredje periode, men det hjalp lige lidt, og så vandt schweizerne igen.

Schweiz kom bedst ud til kampen med flere gode muligheder inden for de første minutter. Chris Baltisberger og Tristan Scherwey med gode forsøg på den slovakiske keeper, Marek Ciliak. Han havde travlt fra første færd.

Ladislav Nagy med bedste forsøg for slovakkerne efter otte minutter, men Reto Berra i Schweiz’ mål var – ligesom sin kollega i den anden ende – klar i kassen. Også Martin Bakos bød ind med kvalificeret afslutning foran det talstærke slovakiske publikum.

Første scoring faldt efter 11 minutter, da Schweiz fortjent bragte sig foran. Raphael Diaz afsluttede fra distancen, og Tristan Scherwey styrede pucken lige foran målmanden. Chanceløs keeper og 1-0 til de rødblusede.

Slovakiet kom bedre med i anden halvdel af perioden. Marek Daloga kunne have bragt balance på måltavlen med fem minutter igen, men flot redning af Marek Ciliak. Herefter et par udvisninger til hvert hold, og Slovakiet ville begynde med en mand i overtal i anden periode.

Den slovakiske legende Miroslav Satan blev spottet i mediecenteret i pausen. Han blev af en official spurgt ind til, om han var tilfreds med at være til stede. Svaret lød: – Ja, på nær resultatet.

Lynstart
22 sekunder. Så lidt skulle Schweiz bruge i overtal, før pucken lå bag Marek Ciliak. Mirco Muller udnyttede en puck på kanten af slotte, da han satte den højt i målet. En drømmestart på de midterste 20 minutter for schweizerne.

Få minutter senere vinkede dommerne afværgende, da Schweiz ellers fik pucken over stregen ved en afventede udvisning til slovakkerne. Slovakiet fik endnu en udvisning, men Schweiz omsatte ikke 63 sekunder i fem mod tre. Fik alt for lidt ud af det.

Schweiz også med et lille overtag i anden periode, men rigtig fin intensitet og gode nærkampe fra begge hold. Flere udmærkede forsøg i begge ender, men 2-0-stillingen holdt frem til pausen.

Schweiz holdt stand
Slovakiet overtog dominansen i tredje periode i jagten på reducering. Slovakkerne fik etableret masser af spil i offensiv zone. Ganske bemærkelsesværdigt var det, at store dele af det slovakiske publikum samledes bag det schweiziske mål som en syvende spiller på isen. Den store fanskare – inklusiv et par svenskere – leverede et fint indslag i en feststemt arena.

Det schweiziske publikum kunne også lege med. Midt i tredje periode begyndte blev der dannet en lille slange rundt om et af afsnittene. Slangen lagde sig dog hurtigt til hvile igen.

Tilbage på isen forsøgte Slovakiet sig igen og igen med at finde en reducering, men Reto Berra i det schweiziske mål tog fra.

Slovakiet trak målmanden til sidst, men det kastede ikke mål af sig. Resultatet endte dermed på 2-0 til Schweiz, der overordnet set leverede det bedste indtryk i opgøret.

VM-debutant fik scoret
Målscoren til 1-0, Tristan Scherwey, er for første gang med for Schweiz ved en VM-slutrunde på seniorplan. Og i sin blot anden kamp fandt han således vej til målet.

– Det var dejligt at score, og holdet leverede en flot indsats. Det er skønt at være med på landsholdet. Jeg begyndte at drømme om det for længe siden, sagde den 26-årige angriber efter kampen og analyserede på sejren.

– Vi var helt klar til kampen. Vi vidste, at det var en nøglekamp i forsøget på at nå kvartfinalen. Vi forventede en svær kamp, men jeg synes, vi spillede rigtig stærkt og med stor selvtillid fra begyndelsen.

Schweizerne reddede stormen af i tredje periode, og det skete takket være en heroisk holdindsats.

– Vi blokerede mange skud i tredje periode, og det gav os den vigtige sejr, konkluderede Tristan Scherwey.