VM 2018: Schweiz leverede stor overraskelse

Et finsk hold, der både havde udspillet Canada og USA, men tabt til Danmark og Tyskland i gruppespillet, var favorit mod Schweiz, der kom fra en hæderlig fjerdeplads og et godt gruppespil i Københavns-puljen. 

Alpelandets sønner havde spillet gode kampe mod Rusland, Sverige og Tjekkiet og har et af sine bedste mandskaber i årevis til et VM.

Schweizernes målmand Leonardo Genoni stod på hovedet i første periode, hvor finnerne bragte sig foran, men i anden periode vendte Schweiz kampen fuldstændig med tre hurtige kasser.

Enzo Corvi, Joel Vermin og Gregory Hofmann scorede tre mål på under fire minutter, og finnerne var udsat for en regulær knockdown i midten af anden periode – bagud 1-3.

Resten af kampen var en stor jagt for de finske tropper, der måtte nøjes med et enkelt mål i tredje periode. Dermed skabte Schweiz en stor overraskelse, og København får ikke besøg af de festlige finske tilskuere, der har præget Herning i de seneste uger og lignede nogen, der var klar til at feste videre lige til på søndag. 

Nu bliver det Schweiz-tilhængerne, der i stedet får lov at opleve en semifinale mod Canada. Spændende om schweizerne igen kan drille en af de store nationer.