VM 2018: Schweiz i kvartfinalen efter sejr

Foto: Jan Korsgaard

Schweiz – Frankrig 5-1  (2-0, 1-0, 2-1)

Der var motivationen til forskel inden dagens første opgør skulle spilles i Royal Arena. Schweiz kunne med en sejr sikre sig en plads i kvartfinalen, mens Frankrig allerede havde udspillet sin chance for avancement.

Schweiz med overtag

Det var ikke overraskende at Schweiz kom bedst ud og styrende kampen tidligt. Trods flere gode chancer skulle der gå 12 minutter før Gregory Hofmann bragte Schweiz foran med 1-0 med assist fra Gaetan Haas og Mirco Muller. Bedre blev det ikke for Frankrig, som efter 15 minutter kom bagud med to mål. Denne gang var det Enzo Corvi, der med assist fra Nino Niederreiter og Timo Meier, kunne sende gummiskiven i det franske mål til periodestillingen 2-0.

Frankrig uden mod og styrke

Den manglende motivation for avancement var tydelig hos de franske spillere, som ikke gav de sidste procenter i de afgørende situationer. Som i første periode var det Schweiz mest med pucken og med de fleste chancer. Efter 37:12 kom Schweiz på 3-0 ved Ramon Unterstander med assist fra Roman Josi og Michael Fora. Kampen var reelt afgjort da Frankrig ikke havde modet og ressourcerne til fighte sig tilbage i kampen.

Sparede kræfter i tredje periode

Frankrig fik scoret en enkelt gang i kampen. På det tidspunkt havde Schweiz allerede øget føring til 4-0 på mål af Kevin Fiala. Det reducerede mål blev scoret af Guillaume Leclerc i det 44. minut. Inden Frankrig kunne sige farvel til dette års VM-turnering fik Schweiz scoret til 5-1 ved Simon Moser.

En sikker schweizisk sejr sender dem i kvartfinalen mod Finland. Der blev ikke brugt unødige kræfter i dag, så det kan blive interessant at se hvor langt niveauet rækker mod Finland.