VM 2018: Russere glade for kvartfinale i København

Foto: Jan Korsgaard

Rusland vandt 4-0 over Slovakiet i mandagens første kamp i Royal Arena i København. Russerne førte med to mål langt hen i kampen, inden slovakkerne satsede ved at trække målmanden. Det hjalp dog ikke, og kampen blev afgjort med to scoringer i tomt mål.

Den russiske keeper, Igor Shestyorkin, fik dermed et shutout. Og der var ikke meget at se til i især første periode.

– Det var svært i første periode, fordi der ikke var nogen skud på mig. Jeg var mere involveret i kampen i anden periode, hvor jeg havde mere at lave. Drengene gjorde det godt ved at blokere en masse skud og hjalp os med at sikre sejren, lød det fra målmanden.

Kaptajn Pavel Datsyuk var tilfreds med sejren, der blev grundlagt i første periode.

– Første periode var god. Vi vidste, at vi skulle vinde denne kamp. Det er godt, at vi skal blive i København til kvartfinalen. Det giver os mere tid til hvile, sagde han og kommenterede på gruppefinalen mod Sverige tirsdag aften foran en udsolgt arena i Ørestaden.

– Hovedfokus mod Sverige bliver at undgå fejl på begge blå linjer, og så har vi en god chance.

I den slovakiske lejr vidste man, at Rusland ville blive en svær størrelse at spille imod.

– Russerne var bedre end os over hele isen. Igennem hele kampen gav de os intet. Vi brugte meget tid på at følge med dem. Realiteterne er desværre, at vi har ikke har fået nok point ud af kampene indtil nu, fortalte kaptajn Andrej Sekera.

Hvis Schweiz tirsdag eftermiddag vinder sin sidste gruppekamp mod Frankrig, har Slovakiet udspillet sin rolle ved VM; så slutter de uden for kvartfinalepladserne. Og Schweiz avancerer til kvarten.