VM 2018: Rusland sejrede sikkert over Frankrig

(Ishockey VM 2017. Danmark mod Rusland spillet i LANXESS arena den 11. maj 2017) Foto: Jan Korsgaard

Rusland-Frankrig 7-0 (3-0, 1-0, 3-0)

Første kamp i VMs gruppe A som bliver spillet i Royal Arena i København, stod mod forhåndsfavoritterne Rusland og Frankrig som formentlig har fokus rettet mod at undgå nedrykning i første omgang.

Der var dog lidt drama allerede torsdag da russerne havde brokket sig over isens tilstand i Royal Arena, grundet den høje varme. Arrangørende skulle dog have fået løst problemet fredag eftermiddag og det så dog også ud til at Russerne var fint tilfredse.

Russerne lagde nemlig fra land med tre scoringer inden for de første 10 minutter. Det franske hold der ellers så ud til at have fået en fin start blev lynhurtigt lavet om til statister.

Først var det stortalentet Kiril Kaprizov blev sat op i slottet af en cirklende Evgeni Dadonov der frækt sendt en pasning lige ind i bladet på Kaprizov som næsten ikke kunne undgå at score.

Dernæst var det den store New York Rangers forward Pavel Buchnevich der stod helt blank foran Florian Hardy i det franske mål, som alt for let kunne sende returen i kassen fra skuddet fra blå linje.

Slutteligt havde Kaprizov og Dadonov byttet roller og positioner da det blev 3-0, et fuldstændig identisk mål med 1-0-målet.

Klasseforskel i de første 20 minutter.

Franskmændene efterlod et væsentlig bedre indtryk i kampens midterste tyve minutter.

Forsvarsspillet var mere sammenhængende og selvom russerne stadig var dominerende så opstod der ikke nær så mange åbne chancer som i første periode.

Opdækningen glippede dog for franskmændene med knap to minutter igen af anden periode da Kiril Kaprizov pludselig fandt sig helt alene med Florian Hardy.

Pucken blev sendt i mellem benene på den hjælpeløse fransk keeper og dermed med 4-0 til russerne som var i total kontrol.

Trætheden indfandt sig i tredje periode og det kostede på isen for franskmændene. Det blev til tre udvisninger som russerne udnyttede to ud af tre af og derudover blev der tilsat et mål i fem mod fem.

Resultatet på 7-0 kunne der på ingen måde pilles ved og en godkendt start for russerne. Franskmændene havde lovende momenter men de gange hvor koncentrationen røg, blev de straffet prompte.