VM 2018: Regin: – Vi kunne have gjort det bedre

- Foto: Bluelinemedia.dk

Danmarks anden kamp ved VM-slutrunden endte med et nederlag til USA i Boxen i Herning. Det danske landshold kæmpede bravt i store dele af kampen, men det udmøntede sig ikke i point – eller scoringer.

Den danske kaptajn, Peter Regin, satte efter kampen ord på opgøret, der igen trak fulde huse i arenaen.

– Resultatet i sig selv er ikke nogen katastrofe. I momenter giver vi selv for meget væk. Vi kunne have spillet bedre, end vi gjorde. Men vi møder et godt hold, og vi slår dem måske kun én af ud ti gange. Det var ikke dagen i dag. Vi må tage de gode ting med, lød det fra kaptajnen.

– I momenter forsøgte vi noget offensivt og skabte nogle gode chancer. Det kan vi tage med. Og vi skal eliminere de turnovers, de får mod os.

Mads Christensen var ikke med mod USA, da han har fået en skade klassificeret som lower body. Og i løbet af matchen – kort før slut i anden periode – udgik Mathias Bau Hansen.

– Det er ikke nogen undskyldning, at vi har et par mand ude. Emil (Kristensen, red.) gør det fantastisk som angriber, men det er klart, at vi ikke har råd til at tabe mange flere spillere lige nu, sagde Peter Regin.

– Det bliver om muligt en endnu sværere opgave mod Canada på mandag. Vi er underdog mod de tre hold her.

Hos den danske back Jesper Jensen Aabo var der fortrøstning at spore, da han satte ord på de første par kampe ved VM.

– Vi har fået en super god start på turneringen. Hvis vi inden start på VM havde stået med to point efter to kampe, så havde vi alle dage taget det. Ærgerligt med i dag, men vi skal se frem til mandag mod Canada. Vi skal nyde vores hjemme-VM, sagde han og kommenterede på, at landstræner Janne Karlsson måtte rokere lidt rundt i angrebet.

– Vi har nogle kæder, som vi har trænet på i optakten, og når der bliver rykket rundt, kan det blive rodet. Men nogen gange kan det også skabe ny kemi, så jeg synes ikke, at rokeringerne betyder så meget.

I øjeblikket er der tre ledige angrebspladser i truppen, og landsholdets øjnene er naturligvis rettet mod de danske NHL-spillere i Nordamerika.

– Vi følger alle med i Nordamerika, men det er ikke sådan, vi sidder oppe og ser kampene. Resultaterne er en af de første ting, vi tjekker om morgenen. Vi håber selvfølgelig, de har succes derovre, men vi vil også meget gerne have dem hjem. Det er med blandede følelser, slutter Jesper Jensen Aabo.