VM 2018: Patrick Kane i hopla, USA videre

- Foto: Bluelinemedia.dk

USA har ikke vundet VM siden 1960, men i denne sæson ser amerikanerne ud til at være i den harmoni, der kan sikre nationen et længe ventet ishockeyguld.

USA har vundet de rette kampe i gruppespillet og gjort det nødvendige for at komme videre, og da det gjaldt sidst på eftermiddagen i kvartfinalen mod Tjekkiet i dag, viste amerikanerne solid klasse.

Ikke mindst Patrick Kane, der var den dominerende aktør på isen og viste, at han er kommet til Danmark for at vinde VM. 

Hans 1-0-mål efter 10 minutter var “pure class”, for Kane tog teten, drev ned langs kanten og lagde en millimeterpræcis afslutning ind bag Pavel Francouz i det tjekkiske mål. Cam Atkinson lagde til med 2-0-målet et par minutter senere.

Tjekkerne sled og slæbte for at komme tilbage. Det gjorde de i anden periode, hvor først Michal Repik og siden Martin Necas udlignede. De mange tjekkiske fans, der var ankommet til Herning, jublede og festede, men det gjorde de kun, indtil Patrick Kane slog igen.

Han tog igen en tur ned langs kantet, fik fintet en direkte modstander og lagt pucken ind til 3-2. Tjekkerne tog målmand Francouz ud med godt 2:30 igen, men det sidste pres var ikke nok til udligning. 

USA møder vinderen af kampen mellem Sverige og Letland i semifinalen.