VM 2018: Overraskende tjekkisk sejr mod Rusland

Foto: Jan korsgaard

Tjekkiet – Rusland 4-3 efter OT (2-1, 1-2, 0-0, 1-0)

Stormøde i VM turneringens gruppe A i Royal Arena. Tjekkiet mod Rusland i en totalt udsolgt Arena.

Tjekkerne er ikke startet overbevisende og derfor kunne et point eller mere mod Russerne være livsvigtigt, og med tilføjelsen af de Boston Bruins spillere David Krejci og David Pasternak øjnede de mange tjekkiske fans måske en mulighed.

Det startede dog slet ikke som håbet for Tjekkiet, da Nikita Nesterov gav Rusland en drømmestart med sit mål til 1-0 kun godt et minut inde i kampen.

Nesterov trykkede pucken ind fra toppen af slottet efter tjekkerne i første omgang havde afværget et forsøg fra Alexander Barbanov.

Kampens tempo blev bare øget efter målet og blev afviklet i hæsblæsende tempo hvor især de to holds offensiv brillierede med mange flotte angreb.

Tjekkiet fik ikke ufortjent udlignet til 1-1, med godt fem minutter igen af første periode.

David Krejci fangede en løs puck i mellem flere russere og efter et lille træk slyngede han pucken op i hjørnet til kæmpe jubel blandt de tjekkiske fans.

Tjekkernes første kæde fortsatte med at køre hårdt på og kun et par minutter senere fik de igen bonus, da en russisk back ikke fik clearet pucken bag mål og istedet fik David Pasternak fat i pucken og sendte den fluks videre til Dimitri Jaskin der stod umarkeret i slottet.

Jaskin firsttimede sikkert pucken i nettet til 2-1 for Tjekkiet og på dette tidspunkt kogte Royal Arena.

Pauseføring til Tjekkiet, fuldt fortjent efter russerne aldrig fandt melodien efter deres tidlige førings mål.

Til anden periode hvor Rusland endnu engang fik startet godt ud. Efter præcis et minut spillet af perioden fik russerne sat tre pasninger sammen offensiv zone og det gjorde at Mikhail Grigorenko fandt sig selv helt fri i slottet og uden tøven sendte han pucken ind bag David Rittich, 2-2.

De to hold fortsatte med at kræse for den udsolgte Royal Arena, med seværdig ishockey.

Og logisk nok fik stillingen også kun lov at stå et par minutter. Tjekkernes super duo Krejci/Pasternak var bagmændene bag 3-2 målet, med sidstnævnte som afslutter tæt under mål, efter en pasning fra Krejci bag fra mål.

Det varede ikke længe publikum fik lov at få pulsen ned før Rusland slog tilbage og bragte sig på 3-3 ved Alexander Barabanov som kunne få lov at skøjte pucken ind i mål efter han blev spillet helt fri på bagerste stolpe Nikita Zaitsev – KLASSEMÅL!

Tempoet målene faldt i dalede resten af perioden, men det gjorde chancerne ikke.

Russerne med powerplay i slutningen af anden periode, pucken blev sendt mod mål og styret undervejs. Ingen chance for Rittich i målet men desværre for Rusland røg pucken på først den ene stolpe for derefter at ryge langs mållinjen og ramme den anden stolpe – NO GOAL, dommeren var aldrig i tvivl.

3-3 ved anden pause.

Kampens tredje periode blev spillet med marginalt mere håndbremse end de to første, en så betydende kamp for de to nationer skulle vindes, meget mere end tre points at spille om, for de to landes fans.

De to hold udvekslede chancer undervejs i perioden og tjekkerne kom nærmest en afgørelse, da de så pucken gå på stolpen med knap fem minutter igen.

I overtiden kom der logisk nok en afgørelse, på den offensivt imponerende opvisning.

David Pasternak gled igennem to russere og fik første afslutning afværget men i anden omgang bag fra mål blev pucken sendt i kassen via en russisk back.

Kæmpe jubel, nærmest elektrisk blandt de tjekkiske fans. Uden tvivl en sejr der psykologisk betyder meget for tjekkerne.

Superduoen Pasternak/Krejci var med i samtlige mål og mon ikke de for alvor har bragt håbet tilbage for den ellers så stolte hockeynation?