VM 2018: OVER 200.000 tilskuere har allerede været til VM

- Foto: Bluelinemedia.dk

VM i ishockey synes at ende som en regulær folkefest. Man kan mærke det både i og omkring arenaerne, hvor stemningen er på kogepunktet – på den gode måde – og i en pressemeddelelse fortæller selskabet bag VM, at tilskuertallet allerede har rundet de 200.000 mennesker. Og vi er altså kun fem kampdage inde i turneringen. 

-At arrangere en af verdens største sportsbegivenheder for første gang er en gigantisk opgave. Vi har forberedt os så godt, som det overhovedet har været muligt, men det er først, når man for alvor kommer i gang med kampene, at virkeligheden og omfanget af eventet går op for alle involverede. Det har været hårdt – og er det stadig – men det er hele sliddet værd, når man ser spillerne løbe på isen og ikke mindst de tusindevis af glade fans fra hele verden der – uanset kampenes udfald – fester skulder ved skulder, siger Henrik Bach Nielsen, formand for Danmarks Ishockey Union. 

-Vi er overvældede over tilskueropbakningen i både Jyske Bank Boxen og Royal Arena. De danske fans har naturligvis fyldt godt i bybilledet i Herning, mens det i København har været en god blanding af de hold, der spiller her. Især har der været mange svenskere, men også tjekkerne har været massivt til stede, hvor der alene til kampen i lørdags mod Slovakiet var rejst næsten 7.000 fans fra Tjekkiet til København, siger Henrik Bach Nielsen. 

Der er allerede spillet for fulde huse i Herning og i København over flere omgange, og tendensen med mange tilskuere helt frem til finalen den 20. maj ser ud til at fortsætte. 

-Vi sælger rigtig rigtig mange billetter hver eneste dag både til danske og udenlandske fans, så folkefesten og den enorme tilskueropbakning til holdene ser ud til at fortsætte hele vejen frem til finalen i Royal Arena, siger Henrik Bach Nielsen.