VM 2018: Oliver Bjorkstrand spiller for Danmark

Foto: Jan Korsgaard

To NHL-spillere er blevet til tre i den danske VM-trup. Oliver Bjorkstrand fra Columbus Blue Jackets har fået papirarbejdet i orden og kommer derfor hjem og spiller VM i sin hjemby.

23-årige Bjorkstrand har endnu ikke skrevet under på en ny kontrakt med Columbus Blue Jackets, og han står til at blive restricted free agent 1. juli. Det betyder, at den målfarlige forward ikke er sikret, hvis han skulle blive skadet under VM. I værste fald ville det kunne resultere i, at Columbus ikke ville honorere ham med en kontrakt i den størrelsesorden, han har gjort sig fortjent til.

Danmarks Ishockey Union har dog arbejdet ihærdigt i kulissen for at finde en løsning, der ville kunne bringe Oliver Bjorkstrand hjem til VM, og det arbejde har båret frugt. Der er blevet lavet en forsikringsaftale, der betyder, at Columbus Blue Jackets-forwarden er dækket ind, hvis uheldet skulle være ude, mens han optræder i landsholdstrøjen.

– Det er selvfølgelig ikke nogen nem beslutning, når jeg ikke har nogen kontrakt for den kommende sæson. Men det har været en god og betryggende proces at få forsikringen på plads med DIU, og jeg har haft et brændende ønske om at være med i år. Jeg glæder mig vildt til at trække trøjen over hovedet på fredag, siger Oliver Bjorkstrand i en pressemeddelelse.

Oliver Bjorkstrand har netop afsluttet sin første fulde sæson i NHL, hvor han i grundspillet noterede sig for 40 point i 82 kampe. I slutspillet blev Blue Jackets slået ud af Lars Eller og Washington Capitals med 4-2 i kampe. Her noterede Bjorkstrand for et mål og to assists, så det er en offensivt stærk spiller, landstræner Janne Karlsson får ind i sin trup.

– En fantastisk forstærkning til vores angreb. Det siger sig selv. Oliver er etableret NHL-spiller af den stærke slags, og han er samtidig højreskytte. Han bringer et farligt aspekt ind på holdet med sine målscorerevner. Vi glæder os virkelig til at se ham i Herning, siger sportschef hos Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus.

Danmarks VM-trup tæller i forvejen NHL-profilerne Frans Nielsen og Frederik Andersen.