VM 2018: Nu vil Datsyuk lege turist i København

Foto: Jan Korsgaard

Rusland vandt sin tredje sejr i streg ved VM, da holdet mandag eftermiddag udraderede Hviderusland med sikre 6-0 i Royal Arena.

Den russiske stjernekaptajn, Pavel Datsyuk, bidrog selv med to mål og en assist i storsejren. Efter at have gjort rent bord i de første tre kampe, er det blevet tid til andet end hockey for stjernen og hans holdkammerater.

– Nu har vi fri i nogle dage, og jeg vil blandt andet bruge tiden på at se lidt af byen. Det er mere end 20 år siden, jeg sidst var her, sagde han efter kampen om at ville genopleve København.

Selv om russerne tog en stensikker sejr, er der stadig lidt at arbejde med, lyder vurderingen fra superstjernen.

– Vi har forsøgt at eliminere vores fejl fra kamp til kamp, og det skal vi blive ved med. Vi lavede færre fejl i dag, men hovedfokus var at få sejren.

Rusland vandt de to første opgør ved VM med 7-0 over henholdsvis Frankrig og Østrig. Ved stillingen 6-0 midvejs i tredje periode synes det derfor uundgåeligt, at en gentagelse ville ske mod hviderusserne. Det skete imidlertid ikke.

Dog var der ikke skuffelse at spore hos Maxin Shalunov, der leverede et mål og en assist i mandagens sejr.

– Vi er ikke skuffede over, at vi ikke kunne score et syvende mål. Vi mødte et stærkt hold. Det er ikke dårligt at vinde 6-0, lød det. Og der var roser til kaptajn Datsyuk.

– Han er et hockeyfænomen. Og han tager det vist stadig ret afslappet her ved VM. Det er ret specielt at være på samme hold med sådan en spiller.

Rusland har pause indtil torsdag, hvor det gælder et spændende opgør mod Tjekkiet.