VM 2018: Norge skal ud i skæbnekamp i eftermiddag

- Foto: Bluelinemedia.dk

På forhånd havde den norske stab erkendt, at en kamp mod nedrykning kunne blive aktuel ved dette VM, hvor Norge mangler en god del spillere i forhold til normalen – og nærmest stiller med et halvt hold fra den lokale GET-Liga. Det har ikke været nok til at hente de nødvendige point i forhold til at undgå en skæbnekamp mod Sydkorea.

Den spilles i eftermiddag klokken 16:15 i Herning, og kan blive en absolut nervepirrende affære for Norge, der går ind til kampen som storfavorit, men som naturligvis kan blive chokeret af koreanerne, der leverede en rigtig fin kamp mod Danmark i lørdags. 

Selv om de rød-hvide ikke var på toppen, så var det også sydkoreanernes fortjeneste, at Danmark manglede rytme i spillet. Men kan koreanerne også drille Norge?

– Vi mødte dem i Østrig i november og slog dem dengang. Men vi ved, at de kommer til at arbejde stenhårdt. Det skal vi også gøre. Vi skal styre matchbilledet. Rykker vi ned, er det krise og skandale, siger den norske back Alexander Bonsaksen til VG. 

Træner Petter Thoresen forventer, at nordmændene skal op mod et Sydkorea-mandskab, der spiller på omstillinger og arbejder ud fra en stærk defensiv. 

– Jeg frygter ikke kampen så meget, men vil blot, at vi går ind med hundrede procent og med mindre risiko. Vi skal være offensive i vores mindset og  optræde fornuftigt, siger han – også til VG. 

Norge har ikke været i den næstbedste VM-division siden 2005/06.