VM 2018: NHL-topscorer bekræfter sin deltagelse

Foto: Connor Mah

Der har været spekuleret i det i flere uger, og nu er den så bekræftet: Connor McDavid spiller VM i Danmark.

Den 21-årige canadier, som netop er blevet NHL-topscorer for anden sæson i træk, er klar til at stille op for Canada. Det siger Connor McDavid til Edmonton Oilers’ hjemmeside.

– VM er som udgangspunkt ikke det, du ønsker at spille i maj, men når alt kommer til alt, så er det så specielt at repræsentere dit land, siger Connor McDavid, som naturligvis hellere ville have været i slutspillet med Edmonton Oilers i stedet for at blive VM-aktuel.

Connor McDavid har spillet VM én gang tidligere. Det var i 2016, hvor canadierne vandt guld, og hvor McDavid blev noteret for ni point i ti kampe.

– Vi vandt en guldmedalje i Rusland og jeg har fantastiske minder derfra. Det er øjeblikke, du aldrig glemmer, siger Connor McDavid.

Superstjernen McDavid bliver et af de helt store trækplastre i Herning, hvor Canada spiller deres indledende kampe. Han får mulighed for at møde flere af sine holdkammerater fra Edmonton Oilers, da også tyske Leon Draisaitl har meldt sig VM-klar.

En række af de lande, der spiller indledende kampe i København, før også Edmonton Oilers på holdkortet. Adam Larsson stiller op for Sverige, Andrej Sekera spiller for Slovakiet, Yohann Auvitu er med for Frankrig, mens Anton Slepyshev har meldt sig klar for Rusland.

VM i Danmark begynder 4. maj.