VM 2018: NHL-koryfæer skal sætte Canadas hold

Det bliver to spillere, som tilsammen har spillet over 2.000 NHL-kampe, der skal vælge, hvilke spillere der skal repræsentere Canada ved VM i Danmark.

Det er en realitet, efter at det canadiske ishockeyforbund mandag har udnævnt de tidligere NHL-målmænd Sean Burke og Martin Brodeur som general managers under VM. De to NHL-koryfæer deler general manager-rollen, som det også var tilfældet under vinter-OL i Pyeongchang.

– Jeg kan ikke understrege nok, hvor værdifulde roller Sean og Marty spillede for vores olympiske hold, og hvor vigtige de er nu, hvor vi retter vores fokus mod verdensmesterskabet, siger Hockey Canadas direktør Tom Renney i en pressemeddelelse.

Sean Burke har været ansat i Hockey Canada i de seneste to sæsoner og var assisterende general manager under sidste års VM, mens opgaverne i denne sæson er Martin Brodeurs første for det canadiske ishockeyforbund.

51-årige Sean Burke vandt VM to gange som aktiv, mens to sølvmedaljer var 45-årige Martin Brodeurs største bedrifter ved VM. Brodeur vandt til gengæld OL-guld to gange og Stanley Cup tre gange i løbet af sin karriere på isen.