VM 2018: McDavid så Canada tabe fra straffeboksen

- Foto: Bluelinemedia.dk

VM-turneringens første kamp i Boxen i Herning stod mellem USA og Canada fredag eftermiddag. Kampene endte med en sejr på 5-4 til amerikanerne, da Cam Atkinson slog til med to scoringer i straffeslagsafgørelsen.

Mens de afgørende forsøg fra midten blev udført, stod Canadas kaptajn, Connor McDavid, i straffeboksen. Han var blevet udvist sent i overtiden.

– Det er ikke sjovt at stå og se sit hold afvikle straffeslag fra boksen. Specielt ikke når man er en offensiv spiller, og man gerne vil være med derude. Men jeg synes, drengene gjorde et fint stykke arbejde derinde. Et hold skal jo tabe, og det blev desværre os, sagde han efter nederlaget.

– Begge hold spillede ikke særligt godt rent defensivt i den første del af kampen. Vi forsøgte at komme tilbage i kampen, men vi fik i det mindste ét point, og det tager vi med.

Den nyanlagte is i arenaen blev tilsyneladende en udfordring, efterhånden som minutterne tikkede.

– Isen bliver lidt ødelagt i takt med kampen, men begge hold er på den, så vi spiller ud fra de samme forudsætninger. Ingen af holdene har en fordel der. Men selvfølgelig ville vi gerne have, at den havde været lidt bedre, fortalte Connor McDavid.

Larkin møder Frans Nielsen
En af de store helte på USA’s hold var Dylan Larkin, der nettede to gange i sejren mod Canada. Han syntes, det var en god oplevelse at spille foran de mange danske tilskuere. Han skal imidlertid forvente et anderledes tryk fra de danske fans, når USA lørdag aften klokken 20.15 træder ind på isen til opgøret mod Danmark.

Et opgør, hvor han vil stå ansigt til ansigt med sin danske holdkammerat i NHL-klubben Detroit Red Wings.

– Det bliver svært at spille mod Frans Nielsen, men det er altid sjovt at spille mod en spiller fra sit eget klubhold. Danmark spillede meget hurtigt og struktureret, da vi mødte dem i tirsdags. De arbejdede hårdt og var farlige i angrebet, lød det fra Dylan Larkin.

– Men de havde ikke Andersen på mål i den kamp, og ham skal vi have noget trafik foran, så han får en svær aften.