VM 2018: McDavid-hattrick sikrede canadisk sejr

- Foto: Bluelinemedia.dk

Norge – Canada 0–5 (0-3, 0-1, 0-1)

Der var aldrig tvivl om udfaldet, da Canada torsdag aften besejrede Norge med 0-5. Sejren blev grundlagt i første periode, som canadierne vandt med 0-3. Connor McDavid havde en stor aktie i sejren, da han scorede hattrick.

Torsdagens aftenkamp i Herning stod mellem Norge og Canada. Norge jagter points, for at hægte sig på Tyskland, Danmark og Letland, i kampen om den vitale fjerdeplads. Men det var utvivlsomt en vanskelig opgave, der ventede nordmændene denne aften.

Canadierne, der bliver ført an af Edmonton-duoen Connor McDavid og Ryan Nugent-Hopkins, behøver næppe nogen nærmer introduktion og canadierne har da også været ganske suveræne mod både Sydkorea og Danmark hidtil i turneringen, mens man måtte se sig slået efter straffeslag mod USA.

Motivationsfaktoren for canadierne var her til aften, at man med tre points kunne komme á point med amerikanerne, som indtog gruppe B’s førsteplads med ti points, forud for canadiernes fjerde kamp i turneringen.

Canadisk magtdemonstration i ensidig første periode

Canadierne satte sig hurtigt på begivenhederne og der var allerede fra kampens start power play-lignende tilstande, trods spil fem mod fem. Allerede i nordmændenes første skifte formåede canadieren således, at fastholde presset i den norske zone, mens man fik skiftet en hel kæde.

Set i lyset heraf var det da heller ikke overraskende, at canadierne bragte sig i front med 0-1 efter blot halvandet minuts spil. Det var her den canadiske superstjerne, Connor McDavid, der tog sagen i egen hånd, da han skar ind foran mål og sendte pucken i nettet ved fjerneste stolpe.

Et par norske udvisninger indenfor de første otte minutter gjorde ikke tingene nemmere for de i forvejen hårdtprøvede nordmænd, men trods et hav af chancer og flere minutters skydetelt, så stod Norge distancen, godt ført an af keeper Lars Haugen, der var kommet gevaldigt på overarbejde tidligt i kampen.

En udvisning til Connor McDavid efter 12 minutter gav måske lidt norsk håb, men håbet blev desværre hurtigt slukket for nordmændene, der i stedet for en norsk udligning måtte se Bo Horvat fordoble den canadiske føring i undertal, da han brød det norske spil i egen zone, gik imellem to backs og lagde pucken ind under Lars Haugen til 0-2. Fantastisk mål af Vancouver-spilleren.

Fire minutter senere blev det også 0-3 til Canada, da nordmændene havde lidt for travlt med at forsøge at tackle på Connor McDavid, frem for at holde fokus og positioner på isen. Straffen faldt omgående, da den canadiske kaptajn selv gik på mål og, halvt liggende, på utrolig vis fik sendt pucken helt op i den fjerneste krog. Fremragende scoring af McDavid, der dermed havde nettet to gange på 14 minutter.

Aaron Ekblad nåede at få sendt en afslutning på stolpen mod slutningen af perioden, inden Canada måtte indkassere en udvisning for, at være for mange spillere på isen. Norge kunne dermed starte anden periode med godt et minuts overtalsspil.

Connor McDavid fil sit hattrick

Det var dog ikke meget Norge fik skabt i overtal og snart var canadierne fuldtallige og billedet på kampen igen det samme som i første periode.

Canada kombinerede fortrinligt og havde væsentligt mere fart i skøjterne end nordmændene, der havde svært ved at få pucken ekspederet ud af egen zone, uden at dette blot resulterede i en icing, hvorefter canadierne ufortrødent kunne fortsætte dominansen.

Efter otte minutters spil kom Connor McDavid atter på tavlen og den canadiske kaptajn fik dermed noteret sig et hattrick i kampen, da han gik på mål og efterfølgende selv fulgte op på returen fra Lars Haugen. 0-4 til Canada og sikke et show McDavid gav publikummet i Jyske Bank Boxen denne aften.

En norsk udvisning efter ni minutters spil sendte atter canadierne i overtal, men denne gang arbejdede nordmændene godt for sagen i deres box play og man formåede dermed, at holde canadierne nogenlunde nede.

En ureglementeret tackling i hovedregionen på Ken Andre Olimb resulterede i en 2 + 10 minutters udvisning for checking to the head til Canadas Jean-Gabriel Pageau. Olimb begav sig kort tid efter episoden mod omklædningsrummet, hvor han formentligt skulle tjekkes for tegn på hjernerystelse.

Der var spillet 12 minutter og Norge fik altså chancen i power play igen. Men det var yderst begrænset, hvad overtalssituationen kastede af sig af norske muligheder. Dermed fortsat 0-4 inden tredje periode.

Horvat med en pind mere i tredje periode

I tredje periode behøvede Bo Horvat ikke meget mere end to minutter, før han havde nettet for anden gang i kampen. Jean-Gabriel Pageau stod for forarbejdet og sendte en veltimet pasning ind i feltet, hvor Horvat havde taget opstilling og blot skulle sætte bladet på, for at øge den canadiske føring til 0-5.

Connor McDavid forvoldte stadig nordmændene problemer og efter otte minutter måtte man bruge ulovlige midler, for at stoppe den lynhurtige canadiske kaptajn. Daniel Sorvik indkasserede i den forbindelse en udvisning og Canada kunne igen prøve kræfter med overtalsspillet, som dog ikke kastede scoringer af sig.

Canadierne skiftede samtidigt målmand. Ud gik Curtis McElhinney og ind kom Darcy Kuemper.

Efter et kvarters spil løb Norge ind i en udvisning til Mathis Olimb, der indkasserede en 2 + 10 minutters udvisning for checking to the head. I det canadiske power play, der fulgte i kølvandet på udvisningen, lykkedes det ikke for canadierne at få scoret og man kørte de sidste par minutter af uret uden den store dramatisk.