VM 2018: Mathias Bau er ude for turneringen

- Foto: Bluelinemedia.dk

I kampen mod USA i går udgik Mathias Bau Hansen i anden periode. Den danske landsholdsangriber kom desværre ud for et hændeligt uheld, som får ærgerlige følger for hans deltagelse i resten af VM 2018 i Danmark.

Han blev efterfølgende kørt til Herning Sygehus, hvor han fik konstateret en miltlæsion efter en CT-skanning, og derefter overflyttet til Aarhus Universitetshospital.

Her til formiddag fik Mathias Bau foretaget en operation – uheldet holder ham ude af resten af VM.

– Heldigvis har Mathias været stabil og ved godt mod under hele forløbet, men det er klart, at det er et alvorligt uheld, der også kommer til at koste ham en længerevarende pause efter VM er overstået for vores vedkommende, siger Henrik Ømark.

– Selvfølgelig går vores tanker i første omgang i dag til Mathias og vi ønsker ham god bedring. Samtidig er vi i gang med at gennemtænke de sportslige konsekvenser i forhold til at måtte undvære ham resten af turneringen, siger sportschef Jesper Duus.

De danske spillere holder hviledag søndag efter to hårde aftenkampe. Mandag aften venter endnu en VM-dyst mod Canada. Kampen spilles 20:15 i Jyske Bank Boxen.