VM 2018: Målfarlig canadier kommer til VM

Foto: Bridget Samuels

Det bliver et stærkt canadisk hold, der kommer til VM i Danmark om en måned. Det ligger fast, da NHL-profilerne fortsætter med at melde sig VM-klar.

Det seneste skud på stammen er 27-årige Jordan Eberle fra New York Islanders. Den canadiske wing har været målfarlig i hele sin NHL-karriere, hvor han i de seneste fem sæsoner har scoret mindst 20 mål om året i verdens bedste ishockeyliga.

Eberles VM-deltagelse er blevet offentliggjort af The Athletic-reporteren Arthur Staple, som fortæller, at tre New York Islanders-spillere er klar til at spille VM for Canada. Ud over Jordan Eberle er der tale om backen Ryan Pulock og superrookien Mathew Barzal. Det er endnu uvist, om holdets helt store stjerne John Tavares også kommer til Danmark.

Jordan Eberle er en stærk tilføjelse til det canadiske landshold. Han spillede indtil sidste sommer for Edmonton Oilers, som i en årrække missede NHL-slutspillet. Det betød, at Eberle ofte var fri til at spille VM, og han har således allerede deltaget i fem VM-turneringer. Jordan Eberle var med til at vinde guld i 2015.

I VM-sammenhæng står Jordan Eberle noteret for 34 point i 37 kampe for Canada, og der kommer formentlig flere point ind på kontoen, når årets turnering begynder om en måned.