VM 2018: Lundqvist tvunget til at melde afbud

Foto: Jan Korsgaard

Det bliver ikke superstjernen Henrik Lundqvist, der kommer til at vogte Sveriges mål ved næste måneds VM i Danmark.

Den 36-årige New York Rangers-målmand var med til at sikre Sverige VM-titlen i fjor, hvor han spillede en strålende turnering og indtog hovedrollen, da finalen mod Canada skulle afgøres på straffeslag. Lundqvist får dog ikke mulighed for at gentage kunststykket i København.

– Jeg ærgrer mig over det, men jeg er nødt til at takke nej til VM i år. Min knæskade, som jeg har døjet med i de seneste fem-seks måneder, sætter en stopper for det. Jeg skal mødes med lægerne senere på ugen, hvor jeg får en indsprøjtning, og så skal jeg genoptræne det i fire uger. Jeg håber på en ny chance, skriver Henrik Lundqvist på Twitter.

Henrik Lundqvist har været med på det svenske VM-hold fem gange tidligere. Han har vundet en guldmedalje og to sølvmedaljer ved VM, samt både guld og sølv ved OL.

Den rutinerede svensker havde i år en af sine ringeste NHL-sæsoner nogensinde. Lundqvist lukkede i gennemsnit næsten tre mål ind per kamp og måtte tage til takke med en redningsprocent på 91,5, hvilket er et stykke under hans niveau fra glansårene, hvor den lå mellem 92 og 93 i alle sæsoner fra 2009 til 2016.