VM 2018: Lauridsen nyder sin hårde rolle

Oliver Lauridsen er kendt, hadet og elsket for sit fysiske spil og hårde attitude. Den 197 cm høje og 108 kg tunge Jokerit-kæmpe sætter en ære i at beskytte sine holdkammerarter, også selvom det af og til kaster en nævekamp af sig.

– Hvis jeg gør mit job rigtigt, så har jeg 20 spillere siddende inde i modstanderens omklædningsrum, som synes, at jeg er en nar. Mens mine egne holdkammerater synes, at det var kanon. På den måde er det rart, at folk ser mit arbejde og sætter pris på det, siger Oliver Lauridsen til BT.

Den Gentofte-opfostrede 2-meter-mand skiftede i en tidlig alder til nordamerikansk collegehockey, og blev af den vej skolet til at bruge sin enorme størrelse og til at udvikle sit fysiske spil. Offensivt er han ikke iøjenfaldende, men alligevel er han en vigtig brik for det danske VM-hold.

– Det er en rolle, jeg har taget til mig og fundet ud af, at jeg er god til. Det er noget, jeg har kunnet skabe en karriere på og gøre det godt i. Jeg lægger meget stolthed i at udføre mit job så godt, jeg kan. Og så indtager jeg bare en birolle i forhold til spillere som Frans Nielsen, Peter Regin og de andre offensive spillere.

I 2015 skiftede Lauridsen sin nordamerikanske tilværelse ud med Frölunda i Sverige og senere hen den finsk-baserede KHL-klub Jokerit. I europæisk ishockey slås man ikke ligeså meget, men det betyder ikke, at man ikke kan sætte modstanderen på plads.

– Normalt stikker VM-kampe ikke af på den her fysiske måde. Men det kunne eksempelvis ske ved at sætte sig i respekt foran eget mål, sådan at de andre hold synes, at det er ubehageligt at være derinde. Hvis de synes, at jeg er ubehagelig, kan det være, at de tænker to gange, før de kommer for tæt på mål.

Oliver Lauridsen har spillet de seneste to sæsoner for Jokerit i KHL. Her står han noteret for 117 kampe, 14 point og 96 minutter i udvisningsboksen.