VM 2018: Jesper Jensen Aabo er Danmarks jernmand

- Foto: Bluelinemedia.dk

Det er altid vældig interessant at kigge på statistikkerne, når billedet af en turnering begynder at tegne sig – og for Danmarks vedkommende kan man roligt sige, at der er en mand, der skiller sig ud, når man kigger ned over tallene for de første kampe.

Navnet er Jesper Jensen Aabo, som har fået suverænt mest spilletid på det danske mandskab. Ikke blot er han og Oliver Lauridsen Danmarks mest benyttede backpar, Jensen Aabo er ligeledes med i de danske special teams, og han spillede en decideret fremragende kamp mod Finland for nylig.

Det betyder, at han uden sammenligning foreløbig kan kåres til Danmarks “jermand” ved dette VM. Han har spillet 102:49 minutter i de foreløbige fire kampe – altså over 25 minutter i gennemsnit pr. kamp. Ingen af de andre danske spillere kommer i nærheden af det tal. 

I forhold til istid er det dog også værd at bemærke, at Frans Nielsen også noterer sig for markant spilletid i forhold til, at han er center, som er noget mere bevægelig position end backpladsen. Typisk vil det være backerne, der noterer mest istid generelt. 

Frans Nielsen har spillet 85:21 minutter og rammer dermed over 21 minutter i snit i fire kampe. En flot notering af Nielsen, der dermed er Danmarks næstmest noterede spiller, når det gælder istid. 

Andet noterbart: Frederik Andersen står med en redningsprocent på 93.04, mens Peter Regin og Stefan Lassen rammer -5 i plus/minus-statistikken. Her er Mikkel Bødker den eneste med plus – han var naturligvis kun med i Finlands-kampen. 

Nicklas Jensen har siddet mest i straffeboksen med fire udvisninger – altså to minutter pr. kamp. Ingen danskere har endnu noteret en “stor straf”, altså fem eller ti minutter ad gangen.