VM 2018: “Henke” Lundqvist overvejer kraftigt

Foto: Jan Korsgaard

New York Rangers har haft en vanskelig sæson med mange nederlag og en placering langt væk fra slutspillet. Det har gjort ondt på den svenske målmand Henrik “Henke” Lundqvist, en af de “franchise players”, der overlevede den udrensning og foryngelseskur, som Rangers foretog midt i sæsonen. 

Lundqvist er dog stadig en superskarp målmand, og vil han med til VM i Danmark, er han selvskrevet som svensk målmand – og vil drysse enormt meget stjernestøv ned over VM-turneringen, hvis han kommer med for at forsvare VM-guldet for de blå-gule. Et VM-guld, som han vandt i fjor sammen med sin bror Joel, der også var på det svenske hold. 

Og Henrik Lundqvist overvejer i den grad, om han skal afslutte sæsonen i København, hvor Sverige har hjemmebane, siger han til Aftonbladet.

Det kommer dog an på, hvordan har har det fysisk og mentalt, når grundspillet afsluttes i weekenden. Lundqvist har døjet med knæproblemer i løbet af sæsonen, og det er hans førsteprioritet at få has på den.

– Men jeg føler, at jeg vil spille VM igen. Har man vundet en gang, vil man opleve det igen, og det var utroligt sjovt sidste år. Alt faldt på plads efter skuffelsen over at ryge ud med Rangers herovre. 

– Derefter var jeg med i vores fantastiske landsholdsgruppe og spillede sammen med min bror. Måden vi vandt på…(Sverige vandt i straffeslag i finalen over Canada). Jeg vil altid have de minder med mig, og de dukker op ganske ofte. Jeg har talt med Rikard Grönborg (den svenske træner) og vi skal høres ved i midten af april. Vi får se, hvordan status er, siger Lundqvist.