VM 2018: Frederik Andersen: – Utrolig fed opbakning

© iShoot.dk

Den danske landsholdsmålmand Frederik Andersen var en lettet herre, da han skulle efterrationalisere på straffeslagssejren over Tyskland.

– Det var utrolig fedt med en kæmpe opbakning. Det er sjovt at spille her. Der har været store forventninger til det hele, så det er fedt at kunne starte med en sejr. Det er surrealistisk, at der er VM i Danmark, siger han efter kampen.

– Det er gode drenge, og vi har det sjovt sammen. Det er skønt at repræsentere sit land. Jeg var rimeligt tilfreds med min præstation i dag, og vi var rigtig gode til at holde fokus på isen. Det var også godt at bidrage med nogle redninger på straffeslag.

Allerede lørdag klokken 20.15 spiller Danmark sin næste kamp, og her bliver modstanderen USA, der vandt over Canada tidligere fredag. Den kortere tid til hvile får ikke betydning, mener målmanden.

– USA spillede kun et par timer før os, så jeg ved ikke, hvor meget det betyder. Vi skal få sovet godt og få god mad, så skal det nok gå. Det bliver en holdindsats igen mod USA, siger Frederik Andersen.

Kamp levede op til drømme
Også den dansk back Philip Larsen var høj af glæde og lettelse, da han trådte ud fra isen efter 3-2-sejren over naboerne fra syd.

– En hjemmebane i VM er svært at forestille sig, før man står derude. Nu har vi fået første kamp overstået, og den har levet op til alle drømme, man har haft op til sådan en dag her. En fantastisk kulisse, siger han.

– Når man kigger op, er der rødt og hvidt. Familie, venner og bekendte. Ishockeyfans over det hele. Det var en forløsning at vinde kampen. Vi ville gerne have haft tre point, men vi er selvfølgelig glade for to point.

Fredagens opgør var tæt på resultattavlen hele vejen igennem, og da ekstrapointet faldt ud til Danmarks fordel, lettede taget på Boxen i Herning. På trods af sejren er der elementer i spillet at arbejde med.

– Vi vil gerne gøre det så godt som muligt. Der er nogle ting, der kan forbedres, men der er også perioder, hvor vi var dominerende. Vi fik to pucke ind i powerplay og var også farlige i overtiden. Med lidt held havde pucken været bag målmanden, slutter Philip Larsen.