VM 2018: Frederik Andersen har fået grønt lys

Foto: Jan Korsgaard

Det har været et åbent spørgsmål hele sæsonen, men nu skulle det være sikkert og vist: Frederik Andersen kommer hjem og spiller VM på hjemmebane.

Den danske Toronto Maple Leafs-målmand har ytret ønske om at få lov at spille VM for Danmark i hjembyen Herning, og det ønske er blevet imødekommet af den canadiske NHL-klub.

Det skriver Lance Hornby fra Toronto Sun.

Torontos læger har testet Frederik Andersen for at sikre sig, at den 28-årige målmand er skadesfri. Resultatet af lægetesten var altså positivt, så derfor får den danske landstræner Janne Karlsson lov til at råde over den store målmand, som i denne sæson har været et kæmpe hit i Toronto.

Frederik Andersen blev tradet til Toronto fra Anaheim Ducks i sommeren 2016, og i sin anden sæson i den canadiske klub har han for alvor overbevist både holdkammerater, fans og eksperter om sine kvaliteter.

Selvom Andersens anden sæson i Maple Leafs statistisk set ikke var bedre end debutsæsonen, har flere NHL-eksperter udråbt danskeren som Torontos måske vigtigste spiller. I grundspillet præsterede Andersen at spille 66 kampe og stå med en gennemsnitlig redningsprocent på 91,8.

Maple Leafs blev slået ud af slutspillet i første runde, hvor holdet tabte med 4-3 i kampe til Boston Bruins. I alle de tre kampe, Toronto vandt i serien, blev Frederik Andersen kåret til kampens spiller.

Frederik Andersen har fire gange tidligere været med Danmark til VM, men han deltog senest i 2012.