VM 2018: Frans Nielsen sikrede dansk åbningssejr efter OT

© iShoot.dk

Tyskland – Danmark 2–3 (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 0-1) GWS

Danmark fik en god start på kampen og lynede også et par gange i power play, men en stærk tysk tredje periode sendte kampen ud i overtid og straffeslag. Her var Danskerne stærkest, da Frans Nielsen med en signaturafslutning mellem benene på den tyske keeper, sikrede en dansk sejr i en fantastisk kulisse.

Fredag aften var tiden endeligt oprundet og efter flere års venten og utallige timers forberedelse, var det blevet tid til at tage hul på det første A-VM på dansk grund nogensinde. For Danmarks vedkommende bød åbningskampen på et opgør mod naboerne fra Tyskland.

Tyskerne blev ført an af Edmonton-stjernen Leon Draisaitl og havde præcist som Danmark tre NHL-spillere i startopstillingen. Danmark har til lejligheden fået tilført Oliver Bjorkstrand, Frederik Andersen og Frans Nielsen fra verdens bedste liga.

Både tyskerne og danskerne måtte på forhånd formodes at bejle kraftigt til gruppens kvartfinaleadgangsgivende fjerdeplads og der var da heller ingen tvivl om, at vinderen af aftenens opgør i Herning, ville stå med fornuftige kort på hånden, i bestræbelserne på at nå videre i turneringen.

Fysisk og intens første periode uden scoringer

Der var masser af intensitet og fysisk spil fra kampens start, hvor der blev givet og taget af et godt hjerte i begge ender af banen. Jesper Jensen Aabo fik eksempelvis sat en rigtig god og hård tackling ind allerede i det andet minut.

Et minuts penge senere var en veloplagt Peter Regin tæt på for Danmark, da han skar ind foran mål og forsøgte sig på den tyske keeper Timo Pielmeier, der dog var vaks og kom i vejen for Regins forsøg.

Den danske start på kampen var i det hele taget ganske offensiv, mens tyskerne så ud til at lure på kontramuligheder.

Morten Madsen bød ind med et godt forsøg i det ottende minut, da han inde foran mål blev sat perfekt op til afslutning. Men forsøget gik lige i skinnerne på Pielmeier og stillingen var fortsat 0-0.

Tyskerne arbejdede godt og helhjertet for sagen og fik efterhånden arbejdet sig godt ind i kampen. Da Nicklas Jensen øjeblikket efter tog en udvisning for tripping i midtzonen blev det tyske overtag selvsagt ikke mindre.

Danskerne præsterede dog et stærkt box play og trods meget tysk spil i den danske zone lykkedes det relativt smertefrit, at holde tyskerne fra fadet. Var der endelig et forsøg der slap igennem de danske box play-formationer, så var Frederik Andersen sikkerheden selv inde på stregen.

Andersen kom også på arbejde efter 11 minutter, da Manuel Wiederer fik testet den store danske keeper med et godt tilbud tæt under mål, men Frederik Andersen var atter på sin plads og Danmark klarede frisag.

Efter en god tysk periode midtvejs i de første 20 spilminutter fik danskerne sig efterhånden arbejdet tilbage i kampen og man kom da også frem til et par chancer til Morten Madsen og Frans Nielsen, der i to omgange fik forsøgt sig mod Pielmeiers mål. Men perioden sluttede uden scoringer og man kunne som dansk iagttager notere sig en generelt ydmyg og velovervejet dansk indsats.

Dansk effektivitet i underholdende anden periode

Der stod Danmark på det meste i de første fem minutter af anden periode, hvor man ved flere lejligheder fik sig godt etableret i tyskernes zone, men trods det spillemæssige overtag havde man lidt svært ved at trænge igennem den tyske defensiv.

En hooking på Morten Madsen affødte kampens første danske power play, da Yannic Seidenberg efter syv minutters spil måtte tage plads i straffeboksen.

I overtalsspillet brillerede Oliver Bjorkstrand med en fremragende soloaktion, hvor han med en finte og et par hurtige træk fuldstændigt fik snydt to tyskere og gik direkte på mål. Desværre for danskerne manglede afslutningen dog lige det sidste for for alvor at blive farlig.

Ærgrelsen over den brændte chance blev dog afløst af dansk jubel, da man 20 sekunder før udebet af den tyske udvisning bragte sig i front med 0-1. Danmark viste flot overtalsspil og hurtig puckomgang og til sidst endte skiven ved Jesper Jensen, der fra en halvspids vinkel resolut smækkede den højt op i målet til dansk føring. Den i forvejen gode stemning i Jyske Bank Boxen fik lige et ekstra løft.

Efter 12 minutters spil var danskerne igen tæt på, da Frederik Storm blev sat op til afslutning lavt i slottet. Storms afslutning gik dog lige i skinnerne på den tyske keeper. Tyskerne kunne dermed vende spillet og få sekunder senere havde Leon Draisaitl udlignet til 1-1, da han smækkede en løs puck op over en sprællende Frederik Andersen i det danske mål.

Et par minutter senere fik Danmark igen muligheden for at rulle power play-formationerne ud, da Leon Draisaitl måtte til afkøling for en cross-checking. Igen kendte danskerne recepten og efter en smart pasning fra ”Gretzkys office” med ryggen mod spillet, formåede Nichlas Hardt at spille Frederik Storm helt fri inde foran mål. Her svigtede Storm ikke, da pucken sikkert blev first timet i mål til dansk føring på 1-2. En føring, som danskerne kunne tage med ud til den anden periodepause.

Stærk comeback sikrede Tyskland overtid

Danskerne startede igen godt, da man tog hul på tredje periode. Nicklas Jensen forsøgte sig tidligt med en fræk baghåndsafslutning fra en spids vinkel og med Manuel Wiederer siddende ude for en tripping var Jesper Jensen ganske tæt på i power play få minutter senere.

Man skulle dog hen til det 11. minut, før der igen blev scoret. Frederik Andersen indtog her en lidt uheldig hovedrolle. Leon Draisaitl førte pucken frem over isen og fandt uslevisk Yasin Ehliz, der med en god portion held fik bragt Tyskland på 2-2 efter en situation, hvor Andersen altså ikke så alt for overbevisende ud i det danske mål. Pucken fik lov at passere den danske keeper, selvom afslutningen ikke var særligt kraftfuld og sidenhen trillede pucken nærmest ind over stregen bag Andersen.

Der blev dog taget revanche kort tid efter at spillet atter var sat i gang, da Andersen med en fantomredning kom i vejen for en tysk 100 % chance.

Mod slutningen af perioden var der gode tilbud i begge ender, men især Nicklas Jensen lyste op med en række gode aktioner. Men desværre for danskerne blev det ved lige ved og næsten og der skulle altså overtid til.

I overtiden startede Danmark i overtal fire mod tre, da tyskernes Mark Michaelis mod tredje periodens slutning fik raget en udvisning til sig. Men Danmark fik ikke åbnet det tyske box play ved denne lejlighed og derfor kunne Frans Nielsen altså afgøre kampen i dansk favør med et resolut svirp af en afslutning mellem benene på Timo Pielmeier i det tyske mål.