VM 2018: Frans Nielsen lurede tysk målmand af

© iShoot.dk

Fredag aften vandt Danmark sin første kamp ved VM, da landstræner Janne Karlssons tropper baskede tyskerne med 3-2 efter straffeslag.

Frans Nielsen blev matchvinder, da han foran små 10.000 festglade tilskuere i Boxen næsten fik taget til at lette. Op til sin afgørende scoring gjaldt det om at finde hullerne hos den tyske målmand, Timo Pielmeier.

– Oliver (Bjorkstrand, red.) blev sendt ud først i straffeslag, da jeg ikke kendte deres målmand. Så havde jeg chancen for lige at kigge på ham. Det har virket før at skyde mellem benene på målmanden, sagde Frans Nielsen efter sejren. Han var også yderst tilfreds med sin egen målmand, Frederik Andersen.

– Det giver noget tryghed med Frederik i målet. Det gør det altid, når man har en målmand som ham i nettet. Men vi skal også være bedre foran ham i resten af turneringen. Vi skal hjælpe mere til, end vi gjorde i dag.

Den danske center Jesper Jensen scorede kampens første mål, da han i powerplay cirka halvvejs i anden periode fandt vej til netmaskerne. Senere scorede også Frederik Storm i overtal.

– Vi er forholdsvis rolige med pucken i powerplay og hjælper hinanden godt. Får noget længde på afleveringerne. Vi får også puckene på mål, og det giver udbytte. Vi ved, hvad vi hinanden gør, lød det fra Jesper Jensen, der glædede sig over den store oplevelse at spille for en udsolgt arena.

– Stemningen til sidst og under nationalsangen var fuldstændig magisk. Stor forløsning for os at vinde og få to point. Vi vidste, hvor vigtig kampen var, men selvfølgelig er man lidt nervøs for det hele. Men det var fedt at spille og tage sejren.

I den tyske lejr var der skuffelse at spore, da spillerne traskede gennem mixed zone få minutter efter den danske nationalmelodi.

– Det var en fortjen sejr til Danmark. De var bedst i special teams, hvor de scorede to mål. Vi havde forventet dem til at komme hårdt ud med stor energi foran deres mange fans. Det kunne være gået begge veje; vi kunne også have scoret endnu et mål, konkluderede Tyskland-kaptajn Dennis Seidenberg.

– I sidste ende fik vi point, og det er ikke dårligt. Vi havde chancer til at vinde kampen, men overordnet set er jeg tilfreds.