VM 2018: Et godt bud på Danmarks pulje

Foto: Jan Korsgaard

VM-puljerne 2018 er sat. Og så alligevel ikke. Nu har vi i hvert fald et udgangspunkt, som bliver sat op efter den brandvarme verdenrangliste. Den kunne beregnes lige efter finalen i går, hvor Sveriges sejr over Canada betød, at de blå-gule rykkede forbi Finland og op på tredjepladsen på den officielle verdensrangliste.

Hvis vi udelukkende kigger på seedningen, deles grupperne op således:

Her mødes nummer 1 (Canada),4 (Finland),5 (USA),8 (Tyskland),9 (Norge),12 (Letland),13 (Frankrig) og 16 (Sydkorea) i den ene pulje.

Nummer 2 (Rusland),3 (Sverige),6 (Tjekkiet),7 (Schweiz),10 (Slovakiet),11 (Hviderusland),14 (Danmark) og 15 (Østrig) mødes i den anden pulje.

Et hurtigt kig på de konstellationer viser, at der SKAL byttes under alle omstændigheder.

Danmark er nemlig landet i gruppe med Sverige. Er der en ting, der er sikker, er det, at Danmark og Sverige skal skilles ad.

En anden faktor er, at Rusland tilsyneladende er for “store” til, at Herning kan håndtere dem. Ikke blot kommer russerne med tusindvis af fans, den russiske stab og holdet har også så markante krav til hotel og omgivelser, at det vil være bedst at placere dem i København.

En tredje faktor er, at det vil være meget godt for Danmark at undgå Slovakiet, der som værter i 2019 ikke kan rykke ned.

Skulle det nu gå HELT galt for Danmark i gruppespillet, virker det mere overkommeligt at slå Sydkorea i den anden pulje, end Østrig og måske Hviderusland i en kamp for at undgå nedrykning.

Desuden vil man formentlig vurdere, at de mange tyske fans sammen med letter og finner kan skabe en fest i det mindre miljø i Herning.

Tilskuerne fra de tre lande ønsker groft sagt bare, at “baren er åben”, og så lever de udmærket med Hernings størrelse og at overnatningerne måske er ikke er femstjernede hele vejen.

Så derfor ligner det logiske valg ganske enkelt at bytte Danmark og Frankrig – og så ikke mere.

Det giver København mange russiske fans og turister og naturligvis alle de svenske tilskuere, der forhåbentlig tager den korte tur over Øresund.

Tjekker, slovakker og schweizere kan glædes sammen og udgøre den festglade del af københavnerpuljen – og så kunne man også håbe, at Østrig tager en god pulje af fans med til Danmark i håbet om overlevelse blandt de bedste nationer.

Vores bud på puljerne nedenfor.

Det skal understreges, at det ikke er endelige puljer. De besluttes altså på IIHF’s kongres de kommende dage, selvfølgelig med de danske arrangører i førersædet.

København-puljen:
2: Rusland
3: Sverige
6: Tjekkiet
7: Schweiz
10: Hviderusland
11: Slovakiet (kan ikke rykke ned)
13: Frankrig
15: Østrig

Herning-puljen:
1: Canada
4: Finland
5: USA
8: Tyskland
9: Norge
12: Letland
14: Danmark
16: Sydkorea