VM 2018: Emil Kristensen med afmålt begejstring

Foto: Jan Korsgaard

Efter den danske pligtsejr på 3-1 over Sydkorea, fik Faceoff sig en snak med Emil Kristensen, der på skift har ageret hhv. syvende back og forward under det igangværende VM.

Om kampen mod Sydkorea lyder det:

– Det var noget værre rod for at være helt ærlig, men vi fik de tre points vi kom efter og det var det vigtigste.

Emil Kristensen var som sådan ikke overrasket over sydkoreanerne. Adspurgt om hvor vidt kampen var mere vanskelig at spille end forventet lyder det:

– Nu har jeg været med i nogle træningskampe mod Sydkorea tidligere på sæsonen og kampbilledet i dag mindede måske lidt om det, som vi oplevede der. Det var også nogle rodede kampe, men de er nogle gode skøjteløbere og kæmper hårdt. Så vi skal bare være glade for de tre points og så kigge fremad.

Til spørgsmålet om hvorvidt man følte sig tynget af forventningspresset lyder det fra den teknisk velfunderede back:

– Ja, måske lidt. Det holdte i hvert fald noget hårdere i dag, end vi havde regnet med. Men vi fik de tre points og det er det vigtigste. Sejrens størrelse er jeg ligeglad med.

Den danske landsholds-back, med sin ishockey-opdragelse i Esbjerg, har prøvet lidt af hvert under dette VM, hvor han også har været fremme og spille forward i et par kampe.

– Det har selvfølgelig været lidt specielt. Men jeg gør bare mit bedste for holdet, om det så er som back eller som angriber, ja så er det sådan det er.

Den atypiske position havde dog en naturlig forklaring, lyder det fra Esbjerg-drengen:

– Det var en lidt underlig situation vi stod i, med Mathias Bau der blev skadet samtidigt med, at man gerne ville holde nogle forward-pladser åbne for vores NHL-spillere. Vigtigst af alt, så er jeg bare glad for spilletiden.

Om udsigterne frem mod den sidste gruppe-kamp mod Letland lyder vurderingen:

– Vi har hele tiden tænkt, at det er et hold vi skal kunne slå. Nu vinder de godt nok i dag over Tyskland, men vi har det i vores egne hænder og det er en god fornemmelse. Så vi skal bare ud og give den gas mod Letland og tage de tre points der.