VM 2018: Dobbelt Stanley Cup-mester forstærker Sverige

Foto: Sarah A.

Sverige kunne lørdag offentliggøre, at der er VM-forstærkninger på vej i form af Nashville Predators-trioen Mattias Ekholm, Filip Forsberg og Viktor Arvidsson. Tre Kronor har nu bekræftet, at endnu en spiller støder til VM-truppen.

Det er den dobbelte Stanley Cup-vinder Patric Hörnqvist, der sætter kursen mod Danmark, hvor han ventes at lande søndag. Det er uvist, om han spiller søndag aften mod Schweiz, men han er helt sikkert med, når Sverige tirsdag møder Rusland i det, der meget vel kan blive gruppefinalen.

31-årige Hörnqvist har i de seneste fire sæsoner spillet for Pittsburgh Penguins, og han blev mester med klubben i 2016 og 2017. Derfor var den målfarlige forward ikke med på det svenske landshold, som vandt VM-guld sidste år.

Patric Hörnqvist har i denne sæson lavet 49 point i 70 grundspilskampe og flotte 11 point i 10 slutspilskampe. Det er således en spiller i fin form, der nu er VM-klar, efter at papirarbejdet er gået i orden.

Hörnqvist har spillet tre VM-turneringer og en enkelt OL-turnering for Tre Kronor, men han har ikke prøvet at vinde noget med landsholdet.