VM 2018: De her NHL-stjerner kan være på vej

Foto: Bridget Samuels

Meget tyder på, at en af ishockeyens allerstørste stjerner kommer til Danmark i maj. Edmonton Oilers’ unge superstjerne Connor McDavid meldes VM-klar, men han bliver ikke den eneste NHL-stjerne, der kommer til Danmark.

Vi ser her nærmere på, hvilke NHL-spillere der også kan blive VM-aktuelle. Listen indeholder kun spillere fra hold, som ikke går i slutspillet.

Connor McDavid: *****
Holdkammeraten Oscar Klefbom melder Connor McDavid VM-klar, og dermed ser en af ishockeyens største stjerner ud til at kaste glans over VM-turneringen i Danmark.

Frans Nielsen: *****
Kun en skade kan forhindre Frans Nielsen i at spille VM på hjemmebane i Herning. Dermed er Danmarks første NHL-spiller et af de mest sikre VM-kort fra verdens bedste ishockeyliga.

Ryan O’Reilly: *****
27-årige Ryan O’Reilly har allerede spillet fem VM-turneringer for Canada, og Buffalo Sabres-forwarden plejer at være en af dem, canadierne kan regne med, hvis de sender ham en VM-invitation.

Rasmus Ristolainen: ****
Den finske Buffalo Sabres-back har ikke tidligere spillet VM for sit hjemland. 23-årige Ristolainen er en dygtig tovejsback, som Finland helt sikkert gerne vil have med til Herning. Rasmus Ristolainen står i denne sæson noteret for 35 point i 62 kampe for Sabres.

Jordan Eberle: ****
New York Islanders-wingen har spillet VM fem gange tidligere, og han blive en af de store målskytter på det canadiske hold.

Josh Bailey: ****
Den 28-årige Islanders-wing har aldrig spillet landsholdshockey for Canada, men VM i Danmark kunne være en kærkommen lejlighed efter Baileys bedste NHL-sæson nogensinde.

Matt Duchene: ****
27-årige Matt Duchene plejer ligesom Ryan O’Reilly at være et sikkert kort på det canadiske VM-hold. Derfor kan han meget vel blive en god legekammerat for Connor McDavid og kompagni i Herning.

Ryan Nugent-Hopkins: ****
24-årige Nugent-Hopkins er tidligere valgt som nummer et i NHL-draften, og han meldes ligesom holdkammeraten Connor McDavid interesseret i at spille VM.

Leon Draisaitl: ****
Mon ikke tyskeren godt kunne finde på at gøre nogle af sine Edmonton Oilers-kolleger selskab i Herning? Draisaitl spillede VM i både 2014, 2016 og 2017.

Jesse Puljujärvi: ****
19-årige Puljujärvi har tidligere henrykket det finske ishockeypublikum, da han i 2016 brillerede og førte landet til guld ved både U20- og U18-VM. I Patrik Laines forventede fravær kan Puljujärvi blive en af de finske profiler i Herning.

Jack Eichel: ***
21-årige Eichel spillede VM for USA i 2015 og 2017. Han har ikke været skadesfri i denne sæson, men er udstyret med en lang kontrakt, så derfor kan han sagtens blive en stor profil på det amerikanske hold, som spiller VM i Danmark. Eichel har lavet 54 point i 56 kampe i denne sæson.

Henrik Zetterberg: ***
37-årige Zetterberg spillede senest VM for Sverige i 2012. Han var med til at vinde VM-guld i 2006, og skal det blive til endnu et verdensmesterskab med Tre Kronor, skal det snart være. Detroit Red Wings-profilen er i slutningen af sin karriere, og derfor kan VM i Danmark blive en af hans sidste muligheder for at repræsentere sit hjemland.

Jonathan Drouin: ***
Den 22-årige canadier har aldrig spillet VM, men i år har Drouin fine muligheder for at være med. VM i Danmark kan blive give en succesfuld afslutning på en ellers noget blandet sæson for den unge wing, som har haft en karriere, der både er gået op og ned indtil nu.

Mats Zuccarello: ***
Norge kan få sin suverænt bedste spiller med til Herning, hvis Mats Zuccarello tilslutter sig landsholdet, når NHL-sæsonen er forbi. New York Rangers-forwarden har lavet 49 point i 71 kampe i denne sæson.

Justin Faulk: ***
Det blev heller ikke i Justin Faulks første sæson som kaptajn, at han fik bragt Carolina Hurricanes med i slutspillet. Amerikanerens klub ser ud til igen at gå på tidlig sommerferie, og det åbner muligheden for Faulks fjerde VM-deltagelse.

Brent Seabrook: ***
Det blev slet ikke Chicago Blackhawks’ år i NHL, og derfor er Brent Seabrook VM-aktuel. Canadieren har vundet Stanley Cup tre gange og var desuden med til at vinde OL-guld i 2010. Der mangler en VM-guldmedalje i samlingen, og Connor McDavid kan måske overbevise Seabrook om at tage med til Danmark for at få den.

Max Pacioretty: **
Montreal Canadiens-kaptajnen kunne meget vel blive tradet denne sommer, og derfor spiller han formentlig ikke VM. Pacioretty har været med til VM en enkelt gang før, og han får nok også en invitation denne gang.

Henrik Lundqvist: **
‘Kong Henrik’ var med til at føre Tre Kronor til VM-guld sidste år, men det er nok tvivlsomt, om han er klar til at jagte guld igen efter en skuffende sæson i New York Rangers-målet.

Duncan Keith: **
Den canadiske backstjerne har aldrig vundet VM-guld, og turneringen i Danmark kan derfor være en god mulighed for at få den merit på cv’et. Det vil sende 34-årige Keith ind i Triple Gold Club, og derfor kan han måske lokkes til at udskyde sommerferien lidt.

Alexander Edler: **
Rutinerede Edler var med til at vinde guld sidste år, og derfor har han måske lyst til en tidlig sommerferie i år. Landsholdsturneringer ser dog ud til at være den svenske backs bedste mulighed for at vinde titler i sine bedste år af karrieren, da Vancouver Canucks er langt fra toppen i NHL.

Oliver Ekman-Larsson: **
Arizona Coyotes-backen var også en del af det svenske guldhold sidste år, og sidste års succes kan gøre det svært for svenskerne at samle endnu et superhold. Oliver Ekman-Larsson kan forhandle ny kontrakt efter 1. juli, og derfor står han nok over i stedet for at tage til København for at spille VM.

Jonathan Toews: *
Den mangeårige Chicago Blackhawks-kaptajn må være ekstremt skuffet over at misse slutspillet. Derfor booker han formentlig sommerferie og begynder opladningen frem mod næste sæson i stedet for at spille VM i Danmark.

Patrick Kane: *
Kane har haft en skuffende sæson i Chicago, hvor han heller ikke personligt har ramt sit topniveau. Derfor står en VM-turnering nok ikke øverst på ønskesedlen. Hvis Kane skal overtales, skal andre amerikanske profiler i hvert fald melde sig VM-klar først.

Erik Karlsson: *
Backstjernen skal selvfølgelig med på listen, fordi Ottawa Senators ikke går i slutspillet. Umiddelbart ser Karlsson dog ikke ud til at blive VM-aktuel, da hans kontrakt udløber efter næste sæson. Karlssons hustru står ligeledes til at nedkomme i VM-perioden, hvilket faktisk allerede har fået Karlsson til mere eller mindre at melde afbud.